Ugrás a tartalomra

Rendkívüli nyitvatartás a kormányablakokban és okmányirodákban

MTI
Utoljára módosítva
2019. október 12. szombat 08:02
Szombaton és vasárnap rendkívüli nyitvatartás van a kormányablakokban, okmányirodákban, hogy a lejárt személyi okmányok helyett újakat igényelhessenek a választópolgárok.
Csak illusztráció!

A választási törvény szerint csak azok vehetnek részt a szavazáson, akik érvényes okmányokkal igazolni tudják magukat, és lakcímkártyájukat is magukkal viszik. Akiknél nincsenek ott a szükséges okmányok, azok nem voksolhatnak. Minden választásnál akadnak azonban olyanok, akik csak a szavazatszámláló bizottság előtt szembesülnek azzal, hogy lejárt valamelyik személyi okmányuk.

A Miniszterelnökség korábban közölte: annak érdekében, hogy minden választásra jogosult szavazhasson az önkormányzati választáson, a választás hétvégéjén, szombaton és vasárnap rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken.

A nyitva tartó kormányablakok és okmányirodák listája a ITT érhető el. Az érintett kormányablakok és okmányirodák szombaton 8 és 19 óra között, vasárnap 7 és 19 óra között tartanak nyitva.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye

Kormányablakok:

Abaújszántó, Cigánd, Edelény, Emőd, Encs, Felsőzsolca, Gönc, Kazincbarcika, Mezőcsát, Mezőkövesd, Miskolc (Csizmadia köz 1. és Kis-Hunyad u. 9.), Ózd, Putnok, Sajószentpéter, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Szikszó, Tiszaújváros, Tokaj

Okmányirodák:

Borsodnádasd, Szendrő

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!