Ugrás a tartalomra

Rózsaszín ételekkel a mellrák ellen

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 24. csütörtök 18:17
Az idén már országossá vált program célja, hogy felhívja a figyelmet a szűrések fontosságára.

Szimpátiasétával vette kezdetét csütörtökön a Mellrákinfó Egyesület borsodi csoportjának figyelemfelkeltő kampánya. Az idén már országos programhoz, a Pink Gasztrokampányhoz, mintegy harminc étterem csatlakozik októberben, a mellrák elleni küzdelem havában. 

A sétát megelőző sajtótájékoztatón Bodnár Erika, a Mellrákinfó-Borsod vezetője ismertette kampány részleteit. Emlékeztetett, a kezdeményezés Miskolcról indult és a borsodi megyeszékhely mellett Budapesten, Debrecenben, Gyulán és számos más városban is bekapcsolódnak a gyűjtésbe október 1-31. között. Ű

- Két éve több neves miskolci étterem vállalta, hogy egy hónapon át kiemelten kínál pink ételeket és a bevételből származó összeg egy részét a Mellrákinfó Egyesületnek ajánlja. Nemcsak a gyűjtés volt persze a cél, sokkal inkább a figyelemfelhívó kezdeményezés aratott sikert, hiszen így sokan értesülhettek és bekapcsolódhattak a programba, melynek célja ráirányítani a figyelmet a szűrések fontosságára. Az időben felfedezett daganat 95 százalék eséllyel túlélhető – mondta.

Fotó: Végh Csaba


Az idén folytatódnak a finom pink ételek kóstolói Miskolcon az Avalon Ristorante, a Végállomás Bistorant, a Desszertem, a Creppy Palacsintaház, a Villamerika Steakhouse, a Rockabilly Chicken, Happy Sushi Miskolc , a The Sweets Bar és a Godot Kávéház jóvoltából. A vendéglátóhelyek már a bejáratnál is jelzik, hogy csatlakoztak a programhoz és valamennyi étteremben viselik a rózsaszín szalagot, a kampány szimpátiajelét.

A tájékoztató végén Dr. Asztalos Ágnes, megyei tisztifőorvos szólt a kezdeményezés és a hasonló megmozdulások jelentőségéről.

A Race for the Cure nevű szimpátiaséta a Creppy Centertől indult és a Szinva terasz érintésével a Városház térig tartott. Valamennyi helyszínen a szűrések fontosságát hangsúlyozó, rövid motiváló beszédek hangzanak el, hogy a szakemberek, érintettek a korai felismerés jelentőségét kiemelhessék. A sétához a Mellrákinfó-Borsod tagjai mellett többek között csatlakozik a Női Erőforrás, Család és KarrierPONT csapata is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!