Ugrás a tartalomra

Sikeres bemutatkozás, bravúros pontszerzés a BVSC II. ellen

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. február 26. kedd 11:26
A tavaszi első fordulóban bemutatkozott a DVTK asztalitenisz-csapatában a téli friss szerzemény, a női válogatott keret 19 éves kiválósága, Fehér Orsolya. A hazai mérkőzésen – rekord létszámú érdeklődőtől kísérve – sikerült pontot rabolni az esélyesebbnek tartott BVSC II. csapatától.

A mérkőzés megemlékezéssel kezdődött, ahol egyperces néma csenddel adóztak a játékosok a nemrég elhunyt csapattárs, Géczi István emlékének – tájékoztatta szerkesztőségünket Barták László csapatvezető.

A párosok küzdelméből nem jött jól ki a DVTK, hiszen a Kővári-Doros páros az esélyesebb Do Phuong Nam-Terék kettőstől 3:1 arányban vereséget szenvedett, míg az először együtt játszó Bari-Fehér duó, egy végletekig kiélezett csatában, végül 3:2-re maradt alul a Csonka-Pálfy egységtől.

Az első körben papírforma eredmények születtek, Kővári és Bari nyert, míg Doros és Fehér 3:0 arányban vesztett Do Phuong, illetve Terék Norbert ellen.

A második egyéni kör is kettő-kettővel zárult, itt Bari Csaba majdnem bravúrt bemutatva 3:2-re maradt csak alul a BVSC legjobbja, Do Phuong ellen, míg Fehér Orsi nagy meccsen megszerezte a DVTK-nál az első győzelmét 3:2-re verve Csonkát!

dvtk_bvsc_ii-asztalitenisz.jpeg

A harmadik körben sem dőlt el semmi, továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Pedig lett volna esély, hiszen Kővári mellett Fehér már a második győzelmét söpörte be, de Doros nem bírt Csonkával, így megmaradt a BVSC párosoknál szerzett előnye.

Az utolsó felvonásban a nagyszámú hazai szurkolótábor örömére Kővári legyőzte Terék Norbertet, Bari biztosan verte Csonkát, így Doros Szilárdnak jutott az a hálátlan feladat, hogy egy győzelemmel – az addig nyeretlen, de igen jól játszó fiatal Pálfy János ellen hozta a meccset – és biztosítsa a pontszerzést. Nagyot küzdve 3:2-re fordított, így bravúros pontszerzéshez juttatva a hazaiakat. Orsinak az utolsó meccsén már nem volt esélye a minden mérkőzését nyerő Do Phuong ellen – ismertette a csapatvezető.

Eredmény:
DVTK – BVSC II. 9:9
Gy.: Kővári Balázs 3, Bari Csaba 3, Fehér Orsolya 2, Doros Szilárd 1

 

Egyidőben az első csapat mérkőzésével rendezték meg az NB II-es DVTK II. – Vác rangadót. Ősszel minimális arányban idegenben is sikerült 10:8-ra nyerni, most ismét szoros meccsen 11:7 arányú győzelmet ünnepelhettek az hazaiak, így továbbra is versenyben vannak a dobogóért.

Gy: Tóth Zsolt 3, Boros Zoltán 3, Gadóczi Gábor 3, Fekete József 1 és a Tóth-Boros páros

Bizakodásra ad okot ez a remek rajt, Fehér Orsival megerősödött csapatunktól az őszi szereplésnél jóval több pontot remélünk a folytatásban. A tavaszi idény hazai meccsein a lelkes táborunk támogatásával reméljük sikerül még egy- két bravúrt bemutatnunk, ami egy jó helyezést fog eredményezni!

További hírek

Olvasnivaló