Ugrás a tartalomra

Sittet próbáltak lerakni, tetten érték őket a rendészek

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. április 02. kedd 17:15
Feltételezhetően bontásból származó építési törmeléket próbáltak lerakni a Békeszálló-telepen, a Tímármalom utca 8. szám melletti közterületen. Az illegális szemétlerakókat a MIÖR térfelügyeleti szolgálata észlelte, így a helyszínen érték tetten a háromfős társaságot, akiket feljelentettek. Több tízezer forintos bírságot is kiszabhatnak rájuk.

Nem volt szerencséje a háromfős társaságnak, a személygépkocsi utánfutójáról megkezdett illegális deponálást a MIÖR térfelügyeleti szolgálata ugyanis azonnal észlelte és gondoskodott a gépjárműves szolgálat helyszínre küldéséről – tájékoztatta portálunkat a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója. Kovács László Csaba ismertette: a helyszínen tetten érték a három személyt, akik éppen rakták le a sittet az autóról.

Forrás: MIÖR

– A tetten ért szabálysértés miatt a közterület-felügyelők szabálysértési feljelentéssel éltek a járási hivatalnál, melynek szankciója vélhetően jelentősen meghaladja majd a hulladék szabályos elhelyezésének, illetve -elszállításának költségét, akár több tízezer forint is lehet – tette hozzá az igazgató.

Mint ismert, Miskolcon 2018 júliusa óta működik zöldkommandó, egy feliratozott autóval járják a várost, különösen azokat a helyeket, ahol illegális szemétlerakás történt már, de a parkokban szemetelőkre is lecsaphatnak. A kommandó a rendőrséggel együttműködhet, és feljelentést is tehet az illegális szemetelők ellen. Az önkormányzat ettől azt reméli, hogy Miskolc terei ezáltal szemétmentesek lesznek.

Ugyanakkor még mindig az a tapasztalat, hogy a lebontott házak helyére odaviszik és lepakolják a szemetet. Ez körülbelül 20 millió forintos kárt okoz a városnak – ennyibe kerül ugyanis éves szinten az illegális szemétlerakatok felszámolása.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!