Ugrás a tartalomra

Sportnapok az egészség és az együtt töltött idő értékének jegyében

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 12. péntek 16:39
Hivatalosan is kezdetét vette a július 12-14. között a Debreceni Ítélőtábla, a Balassagyarmati, a Debreceni, az Egri, a Miskolci és a Nyíregyházi Törvényszék közös szervezésében megvalósuló VIII. Országos Bírósági Sportnapok.

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének támogatásával megvalósuló rendezvényen az ország 26 bíróságának csapatai, több mint 500 versenyzővel léphetnek pályára, és mérhetik össze erejüket Miskolcon.

Fotó: Juhász Ákos

A 2019 évben meghirdetett Megtartó Program keretében – erősítve a „karrier-család-egészséges életmód” hármasának egyensúlyát – egy olyan rendezvény született az Észak-magyarországi régió bíróságainak köszönhetően, ahol az ország valamennyi bírósági dolgozójának lehetősége van a sport és a mozgás öröme által aktívan tenni az egészségéért. A bírák és igazságügyi alkalmazottak szellemi leterheltsége elengedhetetlenné teszi, hogy a szervezetrendszer külön programokkal segítse a dolgozók kikapcsolódását, s ezek biztos feltöltődést nyújtsanak a mindennapi munka kihívásainak teljesítése során.

A sportnapok július 12-ei ünnepélyes megnyitóján valamennyi szervezeti egység csapata rajtközeli helyét elfoglalva sorakozott fel a Miskolci Egyetem campusán. A versenyzőket és a nekik szurkoló kollégákat Vajas Sándor, az OBH elnökhelyettese köszöntötte, aki kiemelte, hogy a közösségi élmények csapatépítő erejét kihasználva sosem feledkezhetünk meg az egészségtudatos kikapcsolódás, de még inkább az együtt töltött idő fontosságáról. Ezek azok az események, melyek egy jól működő, stabil közösséggé kovácsolják a bírósági szervezetet.

A bírósági dolgozók a „fair play” játékok szellemiségét követve hat sportágban versenyeznek a háromnapos rendezvény alkalmával. A már hagyományosnak mondható – sakk, tenisz, asztalitenisz, női kosárlabda és kispályás labdarúgás – sportágak mellett új, az extrém futás versenyszámban is kipróbálhatják magukat.

Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke és mint a rendezvény házigazdája a bírósági megtartó program lehetőségeit kamatoztatva arra is külön figyelmet fordított, hogy ne csak az aktív, sportolni vágyó kollégák találják meg a számukra megfelelő programot, hanem azok is, akik családdal érkeznek. A mérkőzések után zenei blokkok és a helyi gasztronómia képviselőinek bemutatói várják majd az ide látogatókat, míg a legkisebbek számára július 13-án külön családi nappal készülnek a szervezők.

A csaknem 700 főt megmozgató miskolci rendezvény vasárnap zárja kapuit, mely során a szervezők reményeik szerint, olyan kollégákat engedhetnek majd haza, akik a sportnapok küzdelmeinek nemes versenyszellemére egész évben emlékeznek majd.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!