Ugrás a tartalomra

Szakítógép a FUX-nál

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 12. csütörtök 16:56
Már az úgynevezett szakítópróbát is el tudják végezni a FUX-nál. Ez az egyetlen olyan cég hazánkban, ahol helyben végeznek ilyen vizsgálatot. Ez a miskolci cég az, amelyik 340 tonna speciális vezetéket gyártott le az Elba fölötti villamosenergia-szolgáltatáshoz. Ipari Innovációs Díjat is kaptak érte.

- A termékszabványok előírják, hogy milyen követelményeket kell teljesíteni a vezetéknek, amit eddig számítás útján tettünk, most már meg is tudjuk vizsgálni. Ezt nagyon szeretik a vevőink, mert az ilyen vizsgálatokra általában meglátogatnak minket és együtt végezzük el ezt, így ők is biztosak lehetnek abban, hogy a vezeték az minden tekintetben az ő  követelményeiknek is megfelel – nyilatkozta Barkóczy Péter, a FUX Zrt. termék és minőségfejlesztési igazgatója.  

Ez az a szakítógép, amivel már helyben is elvégezhető a vizsgálat.   

-  Olyan vezetékeket tudunk kialakítani a felhasználóknak, amit mások nem nagyon. Nekünk, mint közepes vállalatnak az a fő profilunk, hogy innovatívak legyünk és olyan igényeket elégítsünk ki Európában a felhasználóknál, amit a multi nagyvállalatok nem mindig tudnak – nyilatkozta Barkóczi István, a FUX Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója.  

A FUX évente 15 ezer tonna vezetéket gyárt. Termékeik nyolcvan százalékát külföldön, húsz százalékát belföldön értékesítik.

 

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!