Ugrás a tartalomra

Száz lázmérőt kapott harminckét miskolci óvoda

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 10. szombat 19:26
Probléma nélkül folyik belépéskor a kötelező lázmérés a város által fenntartott intézményekben.

Mint ismert, október 1-jétől valamennyi köznevelési intézményben a belépéskor megmérik a tanulók és a dolgozók testhőmérsékletét, ezzel is szűrve az esetleges koronavírus-fertőzötteket, és csökkentve a betegség terjedésének kockázatát. A lázmérők biztosítása az intézmények részére az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kötelezettsége. A legtöbb helyre kézi lázmérők kerültek, de van, ahol automaták vannak, ahol pedig több mint négyszáz diák tanul és csak egy kapun lehet bemenni, ott később hőkapukat fognak beszerelni.

A testhőmérséklet ellenőrzése során a határérték 37,8 °C. Ha az első mérésnél bármelyik diák vagy az intézménybe belépő testhője meghaladja ezt a bizonyos határt, akkor egy 15 perces várakozás után újramérik az illetőt. Ha a visszamérés is túl magas értéket mutat, abban az esetben az illető nem léphet be az intézménybe.

Az első hét tapasztalatai szerint a kötelező lázmérés probléma nélkül folyik a város által fenntartott bölcsődékben, óvodákban. Számukra az önkormányzat szerzett be lázmérőket az elmúlt időszakban, most pedig harminckét miskolci óvoda kapott további száz darabot – mondta el Csiszárné Sajgó Erika, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati főosztályának a vezetője.

További hírek

Olvasnivaló