Ugrás a tartalomra

Szerbiában újból bezárhatják az iskolákat, ha a járvány súlyosbodik

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. október 13. kedd 11:03
Nem tartja kizártnak az iskolák újbóli bezárását a koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb, ám szükségállapotra nem kell ismét számítani – közölték a testület tagjai.

Keddi sajtójelentések szerint Branislav Tiodorovic járványügyi szakember kifejtette, hogy ha a napi új fertőzöttek száma meghaladja az ötszázat, várhatóan ismét bezárják az iskolákat, ahogyan azt tavasszal is tették. Predrag Kon epidemiológus pedig azt közölte, hogy Szerbiát a múlt héten elérte a járvány harmadik hulláma, és ha nő az esetszám, a maszkviselésen túl újabb korlátozásokat hozhatnak, de szükségállapot bevezetésére nem kell számítani.

A Nyugat-Balkánon – Horvátországot kivéve – hétfőről keddre hatszázhetvennyolccal nőtt az igazolt fertőzöttek és huszonöttel a halálos áldozatok száma. A regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában hatvanhéttel 34 854-re, Koszovóban hatvannyolccal 16 247-re, Észak-Macedóniában százhetvenhéttel 21 134-re, Montenegróban száznyolcvaneggyel 13 477-re, Bosznia-Hercegovinában pedig száznyolcvanöttel 30 829-re emelkedett.

Szerbiában az utóbbi 24 órában kettővel hétszázhatvanötre, Koszovóban eggyel hatszáznegyvennyolcra, Észak-Macedóniában öttel hétszázkilencvenhétre, Bosznia-Hercegovinában nyolccal kilencszáznegyvennégyre, Montenegróban pedig kilenccel kettőszáztizenegyre emelkedett a Covid-19-járvány halálos áldozatainak száma.

További hírek

Olvasnivaló