Ugrás a tartalomra

Szertefoszlott a négy közé jutási álom

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 11. csütörtök 18:10
A papírformát felborítva nyerni tudott Miskolcon a Budapesti Honvéd férfi vízilabdacsapat. Ezzel eldőlt, hogy a PannErgy-MVLC négy közé jutási álma végleg szertefoszlott.

Merész András együttese Szivós Márton és Juhász Zsolt vezérletével kezdett 3-0-val, és 4-nél ugyan egyenlített a házigazda, a fővárosiak ismét el tudtak lépni. Szirányi Balázs, Illés Sándor és Juhász Zsolt góljaival 7-4-re vezetett a vendég együttes, amely végül révbe is ért. Ebben persze nagy szerepe volt a védekezésnek, és persze a 60 százalékkal védő Decker Attilának is – írja a waterpolo.hu.

Mocsári László képgalériája

E.ON Férfibajnokság, Középszakasz, felsőház (1-8. helyért), 6. forduló, eredmény:
PannErgy-Miskolc-Budapesti Honvéd 6-7 (0-2, 3-2, 1-3, 2-0) 
Gólszerzők: Vadovics 2, Lőrincz, Bedő, Nagy Á., Bowen, ill. Szivós 3, Juhász 2, Illés, Szirányi

Az állás: 1. OSC 60, 2. FTC 54, 3. Szolnok 45, 4. Eger 41, 5. Miskolc 37, 6. BVSC 24, 7. Debrecen 24, 8. Honvéd 23 pont.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Merész András (BHSE) vezetőedző
– Először is: nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert az utolsó leheletükig küzdöttek. Azt gondolom, hogy három negyedig nagyon jól játszottunk, utána pedig nagyon komolyan küzdöttünk. Azt is gondolom, hogy nem a Miskolc kapott ki, hanem mi nyertünk, és az különösen büszkévé tesz, hogy minden idők legjobb miskolci edzőjének csapatát tudtuk legyőzni. És remélem, hogy lesz majd még ilyen, hasonló összecsapásunk a jövőben – fogalmazott.

Sike József (MVLC) vezetőedző

– Annyit a mérkőzésről, hogy a Honvéd megérdemelten győzött, tehát elegánsan gratulálnunk kell nekik. Azt gondolom, hogy ez a szünet, ami a válogatottak miatt volt, és amiben először négy, majd két játékosunk volt érintett, kizökkentette a csapatot, ez a lövőteljesítményen nagyon meglátszott. Ilyenkor lehet ragozni, hogy a lövőteljesítményünk volt rossz vagy a Honvéd védekezett jól, Attila védett nagyon jól - igazából minden. Mi most már biztosan ötödikek maradunk, annyi pontelőnyünk van, de a négy közé jutási álom ezzel végleg szertefoszlott. Az sem biztos, hogy a Honvéddal fogunk play off-ozni, mert nekik van még egy Debrecen-mérkőzésük, ha azt megnyerik, akkor valószínű, hogy a Debrecennel. Ez még nyitott. Ezért szép a bajnokság, hogy vannak benne érdekes dolgok. Még egyszer gratulálok a Honvédnak és lehet, hogy fogunk még találkozni, nem tudom – mondta.

Mizsei Márton (MVLC):

– Én is szeretnék gratulálni a Honvédnak, mivel egy kemény mérkőzésen, a hazai pályánkon, a papírformát felborítva vert meg bennünket. Másrészt szeretném megköszönni a lehetőséget a vezetőségnek, hogy ilyen rangos meccsen védhettem – mondta.

További hírek

Olvasnivaló