Ugrás a tartalomra

Szilágyi Szabolcs: A város talpon maradt a kormány büntető megszorításai ellenére is

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 10. vasárnap 09:16
A város 6. számú választókerületének képviselője, Szilágyi Szabolcs összegezte az elmúlt év eredményeit.

A 2020-as év nagyon nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Tervezett fejlesztéseinkre az előző városvezetés által itt hagyott adósságon túl a koronavírus okozta gazdasági krízis is rányomta bélyegét. Amíg a frakciótársaimmal a tiszteletdíjunk egy részéről is lemondva próbáltunk minden lehetőséget megragadni a járványhelyzet enyhítésére, addig a kormányzat a „Maradj talpon!” című játékot játszotta Miskolccal és persze a többi demokratikus vezetésű nagyvárossal. A kormány egyszerre vett el számos bevételt városunktól, és rakott többletterhet a miskolciakra, miközben a helyi fideszes ellenzék folyamatosan gyalázta a várost és vezetését az országos kormányközeli médiumokban. Ezen embert próbáló körülmények között kellett helytállnunk: visszatekintve úgy látom, nem vallottunk szégyent.

Mi történt választókerületemben? A Szentgyörgy úton a tavaly felújított virágfákat idén is teleültettük. A Felsőruzsin körút 14-16. és a 27. szám előtt a lakók parkosítását dísznövényekkel, virágládákkal, kerti dekorációs elemekkel támogattam, a Szilvás utca 9. előtt lévő kiskertbe dísznövényeket küldtem.

Embert próbáló körülmények között kellett helytállni. | Fotó: Mocsári László

Az Ifjúság útja játszóterének padjait felújítottuk, a lakók kérésére a Kölcsey utcán kutyaürülék-tárolót helyeztünk ki, illetve közegészségügyi, közbiztonsági okokból megszerveztem az Ifjúság útja-Kölcsey Ferenc utca közötti cserjés-bokros terület tisztítását. Rendbe rakattam a Szentgyörgy út 5. szám előtt található sziklakertet, a bérház felőli oldalt tujasorral ültettem be. Szintén a Szentgyörgy úton az Avas táblát felújíttattam, a kereszteződéseiben található utcatáblák lecserélése érdekében is intézkedtem, a látványtervek előkészítése már folyamatban van. Számos helyen kértem fák gallyazását is, viharkárok okozta problémák elhárítását, köztük a Szilvás és Sályi utcákon.

Elvégeztettem a Kölcsey utcára ígért parkoló műszaki terveit, a kivitelezés tavasszal indult volna, ám a járványhelyzet okozta pluszfeladatok és a kormányzati elvonások miatt a képviselői alapokat zároltuk, így ez csak a város gazdasági helyzetének megszilárdítása után épülhet meg. Hasonlóképpen az Ifjúság útjára tervezett parkoló műszaki tervei is elkészültek, ám a kivitelezés a Kölcsey utcához hasonlóan később fog megkezdődni. Megvalósulhat viszont még idén a Szilvás utcát és a Sályi utcát összekötő járda építése. Körzetemben majdnem minden utcán sikerült a jelzett úthibákat, kátyúkat kijavítani, és a korábbi időszakhoz képest sokkal több fűnyírást tudtunk elvégezni.

Képviselői keretemből támogattam a Katica Bölcsődét, hogy az udvaron lévő játékok és homokozó megújulhassanak, és az Avasi Közösségi Teret, hogy a náluk helyet kapó csoportok – a „Patchwork klub”, a javarészt nyugdíjasokból álló „50+ klub”, és az „Avasi Fotókör” – tovább működhessenek. Rajtuk kívül támogattam a Szív Egyesületet, az Avasi Judo Sport Egyesületet, az Avasi Paradicsom Közösségi Kert működését és a „Mozdul az Avas” rendezvényt.

A Rendészeti Bizottság elnökeként segítettem a kommunikációt és a koordinációt a városháza és a rendészet között. Ezt a feladatot korábban a területileg illetékes polgármesteri biztos végezte, ezt a pozíciót azonban profiltisztítás és költséghatékonyság jegyében megszüntettük. Az idei fejlesztések részeként az elhasználódott járműveket új terepjárókra cseréltük, a kutyás járőrcsoportok számát megdupláztuk, valamint kidolgoztuk a rendészetet megújító, hatékonyságát növelő koncepciót.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!