Ugrás a tartalomra

Tablettel segítették az egészségügyben dolgozók gyermekeit

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 15. hétfő 16:10
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara B.-A.-Z. megyei Területi Szervezete hatvanöt táblagépet osztott ki megyénkben. A sikeresen pályázók a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, a mentőszolgálat kötelékében, az otthoni szakápolásban a háziorvosi praxisokban, védőnői hálózatban dolgozók közül kerültek ki.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) országos szervezete főleg az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete jóvoltából egy pályázatot hirdetett a járvány idején a betegellátásban aktívan résztvevő szakdolgozók részére, amiben országos szinten ezer tabletre lehetett pályázni. A táblagépek egyenként százezer forint értéket képviselnek, melyekhez internet-elérhetőség is társul. A felajánlást a Samsung Magyarország és a Magyar Telekom közreműködésével tették meg.

A pályázat nyertesei főleg azok a többgyermekes szakdolgozók, akik a járvány idején is aktívan dolgoztak. Ezzel a szakdolgozók gyermekeinek az oktatását szerették volna segíteni azontúl, hogy hálásak az áldozatos és pótolhatatlan munkáért, amit az egészségügyben tevékenykedők a lakosság és a haza szolgálatában teljesítenek. A megyében hatvanöt sikeres pályázó volt, közülük huszonöten dolgoznak a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

A 2004-ben megalakult MESZK B.-A.-Z. megyei Területi Szervezete 7800 fős taglétszámmal működik, feladata a szakmai érdekképviselet mellett az oktatás, továbbképzések, konferenciák, szakmai versenyek szervezése.

További hírek

Olvasnivaló