Ugrás a tartalomra

A Tanítsunk Magyarországért program a következő állomásához érkezett

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 07. vasárnap 10:00
Egyetemisták és hátrányos helyzetű általános iskolások táboroztak együtt a Miskolci Egyetemen. A kezdeményezés keretében szeptembertől négy megyében mintegy 1200 kisdiákot mentorál majd több mint 300 egyetemi hallgató. A mostani nyári program az ismerkedésről és a játékról szólt.
Fotó: Végh Csaba

Játékos feladatok, összehangolt csapatmunka – hátrányos helyzetű általános iskolások érkeztek vendégségbe a Miskolci Egyetemre. A gyerekeket a campus hallgatói kalauzolták végig egy pályán. A segítségnyújtás nemcsak itt, hanem szeptembertől az iskolapadban is folytatódik. Bodnár Márk szerint a tanulás így kicsit könnyebb lesz, mert sokan voltak, akik nem nagyon tanultak.

A Tanítsunk Magyarországért elnevezésű programba egyetemisták jelentkezését várták. Ők egy kurzus elvégzése után válhattak mentorokká. Balázs Zsófia bölcsészhallgató elmondta, nagyon fontos az, hogy ha lehetőségünk van, akkor segítsünk ezeken a gyerekeken. - Főleg úgy, hogy a régióban elég sok a hátrányos helyzetű gyerek. És nagyon jó szakmai gyakorlatnak is tartottam.

A legfontosabb cél, hogy az egyetemisták felhívják a gyerekek figyelmét, hogy mennyi lehetőség áll előttük, ha jól választanak szakmát vagy továbbtanulnak. Minden mentor 3-4 kisdiákkal foglalkozik majd heti egy alkalommal szeptembertől. Illésné Kovács Mária dékán elmondta, mit jelent ez a gyakorlatban. - A tanulmányaik előmenetelében is tudnak segíteni, folyamatosan személyes kapcsolatban vannak, a szabadidő eltöltésére, kulturális programok közös szervezésére, városlátogatásra, például a Diósgyőri vár megtekintésére vagy bármilyen más programra közösen el tudnak jönni, mert erre is biztosít a projekt anyagi lehetőséget.

A program nemcsak B.-A.-Z. megyében, hanem Hajdú-Bihar megyében, Baranya megyében és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is elindult. Mintegy háromszáz hallgató több mint ezerkétszáz kisdiákot mentorál majd. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár úgy nyilatkozott, nem véletlenül nem pedagógusokat küldenek ki az iskolába. - Helyben vannak kiváló pedagógusok, nem az ő szerepüket kívánja átvenni a program a mentorok segítségével, hanem éppen az volt a cél, hogy egy, életkorban a gyerekekhez közelebb álló fiatal mutasson nekik valamifajta jövőt - mondta Horváth Zita, majd hozzátette, például azt, hogy el lehet jutni egyetemre is, ha valaki tanul és elszántan küzd a céljaiért.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!