Ugrás a tartalomra

Tartós élelmiszert és tisztítószereket oszt a Máltai Szeretetszolgálat

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 14. csütörtök 15:39
A járvány miatt nehéz helyzetbe került embereken, családokon segít a Máltai Szeretetszolgálat. Az Észak-magyarországi régióban 600, ebből Miskolcon 200 darab tízkilós csomagot osztanak ki – ezek tartós élelmiszereket és tisztítószereket is tartalmaznak.

Az első útjuk Lyukóvölgybe vezetett. A csomagokat a járványügyi előírások miatt néhány napig nem lehet kibontani. Az adomány nagy segítség a családoknak: a dobozokba tizenháromféle tartós élelmiszer, például keksz, tészta, liszt, cukor és olaj is került. Ezen kívül tisztítószereket is pakoltak a csomagokba, amiket május végéig oszt ki a Máltai Szeretetszolgálat.

– Halmozottan hátrányos helyzetű családokról beszélünk; van köztük olyan, aki a járványhelyzet miatt vesztette el az állását, és így még nehezebb helyzetbe kerültek – mondta el a Miskolc Televíziónak Csehely Tamás regionális ügyvezető. – De ismerünk olyanokat is, akik a hajléktalanság szélén táncolnak. Próbáljuk őket is segíteni a csomagokkal, hogy ezt a néhány napot, hetet át tudják vészelni.

Csütörtökön mintegy 30 adomány ért célba Miskolcon. Lyukóvölgyön kívül Perecesen és a belvárosban is jártak a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!