Ugrás a tartalomra

Tele volt a baleseti - törések, zúzódások estéje

nor
Utoljára módosítva
2020. január 10. péntek 13:17
A folyamatosan lefagyó ónos eső a járdákon rengeteg baleset okozója volt csütörtök késő délután. Hiába úsztuk meg nagyobb közlekedési balesetek nélkül a csütörtök reggelt Miskolcon, a mínuszok újabb és újabb jeges felületeket hoztak létre a városban és a megye több településén is, így többek között Hernádkakon, Hetnádnémetiben és Tiszalúcon. Az itt elesők is a megyeiben vannak…

Fotó: Beregi László

Egyidőben 23 mentőautó állt a parkolóban – mondta Balázs Mária, a megyei kórház sajtósa. Az ügyeleteseken kívül minden szakorvost és szakápolót behívtak csütörtök estére a sürgősségi rendelésre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba.

Csukló-, láb- és kéztöréséket láttak el, de voltak koponyasérültek is.  

- A teltház ellenére az osztályon dolgozók állták a sarat – mondta Balázs Mária. A betegek türelmesen várakoztak, közben ágyakat szabadítottunk fel a kórházban, ezeket a vidékről jött betegeink is használhatták, hiszen senkinek nem biztonságos útra kelni.

A betegek – a hosszú várakozási idő és az extrém körülmények miatt - most meleg teát és vacsorát is kaptak a sürgősségin.

Az intézmény tájékoztatása szerint reggel 6 óráig 405 járóbeteget láttak el, közülük 61 embert vettek fel az osztályra. Éjszaka 8 műtét volt, egy koponyasérültet is megoperáltak. A műtők most is teljes kapacitással működnek, hétvégén is operálnak majd a kórház szakemberei, még 41 beteget kell valamilyen baleseti sérülés miatt megműteni. Éjszaka egy óra leforgása alatt 66 mentő érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba.    

További hírek

Olvasnivaló