Ugrás a tartalomra

Tenisz Diákolimpiát rendeztek

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 10. péntek 16:16
A tenisz egyre népszerűbb sportággá válik Miskolcon is. Nyolcvan diák részvételével a MIVAS pályáin rendezték a Tenisz Diákolimpia Megyei Döntőjét.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

A Magyar Tenisz Szövetségnek jelenleg háromszáz tagja van. Az idei diákolimpiára nyolcszáznegyvenhét diák nevezett. Kiss Gabriella, a Magyar Tenisz Szövetség diákolimpia koordinátora elmondta, az utóbbi években nagyon megnőtt a tenisz népszerűsége. – Ez látszik akár a Playe Star versenyeinken, illetve a diákolimpián is, hogy két év alatt négyszeresére növekedett az induló diákoknak a száma.

A Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskolában a mindennapos testnevelés keretében teniszezhetnek a gyerekek. Vucskó Zsuzsanna, a B.-A.-Z. Megyei Tenisz Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, ez háromszáz gyereket érint. – Mi vagyunk a Miskolci Sportiskola Tenisz utánpótlás szakosztálya a MIVAS SE képviseletében, ahol Rem Zsolt vezetőedző irányítja a tenisz szakosztályt és ott az egyesületben leigazolva is már legalább ötven-hatvan gyerek van.

Jánosik Liliána már egészen kicsi kora óta teniszezik. Szereti a sportágat és rendkívül ügyesen bánik az ütővel. – Ovis koromban kezdtem teniszezni, azonnal megtetszett, azóta imádom, mert nagyon sokat lehet benne fejlődni, a tanárom pedig sokat dicsér.

A szakemberek azt szeretnék, ha a diákolimpia és a hozzá hasonló megmérettetések hozzájárulnának a jövő bajnokainak megtalálásához.

További hírek

Olvasnivaló