Ugrás a tartalomra

Több mint 60 programot kínál a Zempléni Fesztivál

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 14:26
Több mint 60 programot, köztük komolyzenei és dzsesszkoncerteket, irodalmi esteket és kiállításokat is kínál a Zempléni Fesztivál augusztus 9. és 18. között.

Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett több zempléni település, egyebek mellett Mád, Tarcal, Taktaharkány és Tolcsva szabadtéri helyszínei és műemlékei adnak otthont a fesztiválnak. A programok közt kirándulókoncertek, borterasz, tematikus napok és a kassai Rovás alkotócsoport művészeinek tárlatai is várják a közönséget 40 helyszínen - mondta el Turjányi Miklós fesztiváligazgató a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

Hozzátette, hogy az aktuális évfordulókhoz idén is kapcsolódnak a programokkal, így Rákóczi Ferencről és Ady Endréről is megemlékeznek.

A nyitóhangversenyen Mozart d-moll zongoraversenye és Berlioz Fantasztikus szimfóniája hangzik el a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) és Balázs-Piri Soma előadásában Sárospatakon - közölte Hollerung Gábor művészeti vezető, a BDZ ügyvezető zeneigazgatója. A fesztiválon fellép mások mellett a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Nagy János Trió, a Szent Efrém Férfikar, valamint Szarka Tamás és a Ghymes.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!