Ugrás a tartalomra

Több mint száz vers született a Miskolci Állatkertről és az ott élő állatokról

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 11. csütörtök 14:22
Költészet napja alkalmából versírásra buzdította látogatóit a Miskolci Állatkert. A felhívásra 108 költemény született. Az alkotókat kedvezményes belépővel díjazta az intézmény.

Légy kreatív, írj egy verset, és lépj be a Miskolci Állatkertbe 100 Ft-os áron – ez a egyedülálló költészet napi felhívás volt olvasható a Miskolci Állatkert honlapján az elmúlt egy hétben. Az intézmény ugyanis úgy kívánt hozzájárulni a magyar költészet napjához, hogy arra buzdított mindenkit, írjon verset az intézményről vagy az ott élő állatokról, és küldje el azt az állatkert email címére.

Aki ezt megtette, az április 11-én, a magyar költészet napján 100 Ft-os áron válthatott belépőt a Miskolci Állatkertbe. Határidőig 108 vers érkezett, amelyeket a látogatók is elolvashatnak az Állatkert Oktatótermében.

A magyar költészet napján a megszokott látványetetések mellett szakvezetés is várja a Miskolci Állatkertbe érkezőket, az Oktatóteremben pedig Juhász Csaba vers- és fotókiállítását nézhetik meg az érdeklődők egészen április 14-ig.

Programok

-
főleg a belváros
-
a múzeumokban
-
Diósgyőri vár
-
Fonoda utca (3-as főút)