Ugrás a tartalomra

Továbbra is érvényben vannak a járványügyi óvintézkedések a DVTK Stadionban

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 27. csütörtök 13:00
Szigorította a szervezési és egészségügyi előírásokat a Magyar Labdarúgó Szövetség augusztus közepén. Ezzel kívánják segíteni, hogy az NB I-es keretek tagjai közül a lehető legkevesebben kapják el a koronavírust. De a szurkolókat is türelemre és az előírások betartására intik.

Az előírások értelmében az élvonalbeli kluboknak járványügyi felelőst kellett kinevezniük – tájékoztat honlapján a DVTK. Központi tesztrendszer keretében minden bajnoki mérkőzés előtt legfeljebb 72 órával PCR-tesztet kell elvégezni a meccsen résztvevő valamennyi sportszakemberen. Az elvégzett tesztekről nyilvántartást kell vezetni, az eredményekről az MLSZ folyamatos tájékoztatást kap. Minden mérkőzés szervezésekor sportzónát kellett kijelölni, amelynek használata és az abba történő belépés szigorú szabályok szerint történik. A játékosokkal közvetlenül nem érintkező, de akár a mérkőzések között is a sportzónában dolgozó személyzetre szigorú higiéniai előírások és megelőző intézkedések vonatkoznak.

Forrás: dvtk.eu

A szurkolókat türelemre intik, kérik, hogy tartsák be az általános higiéniás előírásokat és a pályarendszabályokat. Betegség tünetével (láz, torokfájás) érvényes bérlet vagy jegy birtokában is inkább maradjanak otthon. Ne gyülekezzenek továbbá a DVTK Stadion környékén, és mindenben kövessék a biztonsági szolgálat helyszínen tartózkodó munkatársának útmutatását.

Érdemes aztán időben kiérkezni a stadionhoz meccsnapon, mert a beléptetés a 1,5 méteres távolság megtartása miatt rendkívül lassú lehet.

A lelátón, a beléptetés során, a büfében és a mellékhelységben is tartsák a 1,5 méteres védőtávolságot, valamint használják a kihelyezett fertőtlenítő hatású szappant. A fertőzésveszélyre tekintettel ezúttal ne hozzanak magukkal makukát (a büfékben sem lehet kapni), továbbá felelősséggel fogyasszanak alkoholt.

Aki teheti, ne hozzon magával ölben ülő kisgyereket, nagyméretű táskát, illetve a mérkőzés után senki ne menjen a lelátó korlátjához (tilos a pacsizás is). Végül a találkozó után legkésőbb 30 perccel hagyják el a stadion területét.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!