Ugrás a tartalomra

Trianon közelről és távolról

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 20. szerda 11:27
A trianoni békeszerződés még 100 évvel az aláírása után is rengeteg kérdést vet fel. Ezek megvitatását vállalja fel a „Trianon közelről és távolról” című online kerekasztal-beszélgetés, amelyet több megyei szervezet hozott tető alá.
A magyar békeszerződés aláírása.

Milyen okok vezettek az Osztrák-Magyar Monarchia és a történelmi Magyarország felbomlásához? Mikor, miért és miért pont ott húzódnak a határok? Van-e „felelős”? Hogyan élték át Budapesten és Észak-Magyarországon? Melyek a régi és új Trianon-legendák? Többek között ezekről a témákról beszélget majd május 27-én, szerdán 16 órától dr. Ablonczy Balázs (BTK Történettudományi Intézet, a Trianon100 Kutatócsoport vezetője) és dr. Szalipszki Péter (Herman Ottó Múzeum, Miskolc), a beszélgetés moderátora pedig dr. Fazekas Csaba (Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete) lesz.

A kerekasztal-beszélgetést az alábbi csatornán lehet majd követni: https://www.facebook.com/mnl.bazml

Az eseményt szervező intézmények:
MNL Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltára, Herman Ottó Múzeum, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Honismereti Egyesület, MTA MAB Történettudományi és Néprajzi Szakbizottság, Miskolci Egyetem BTK Történettudományi és Alkalmazott Társadalomtudományi Intézetek

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!