Ugrás a tartalomra

Új babaszoba várja a kisgyermekes családokat a Diósgyőri várban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 20. szombat 11:38
Kiemelten figyelnek a kisgyermekkel érkező családokra a királynék várában.

A Diósgyőri várban már egy korszerű babaszoba is várja a vendégeket, hogy az itt töltött idő komfortosabb legyen mind a szülők, mind a csöppségek számára. Itt az édesanyák – távol a kíváncsi tekintetektől – táplálhatják és pelenkázhatják kisbabájukat, ez idő alatt pedig a testvér is kedvére játszhat és pihenhet.

Fotó: Mocsári László

„A személyre szabott odafigyelés különösen fontos a kisgyermekes családok esetében, akik próbálják összehangolni a családi igényeket a várlátogatással. A Diósgyőri várban ezért arra törekszünk, hogy a legkisebbekkel érkezők is megtapasztalhassák azt az egyedi történelmi miliőt, ami a királynék várát jellemzi” – hangsúlyozza Novák Irén ügyvezető. Az ide érkező vendégeknek eddig is lehetőségük volt arra, hogy az Alsó várudvaron fekvő Déryné házba visszavonuljanak kisbabájukkal.

Miskolc egyik fő turisztikai látványosságának látogatószáma évről évre emelkedik, ami újabb szolgáltatásfejlesztéseket tesz szükségessé. Emiatt, reagálva a felmerülő látogatói igényekre, a várban alakítottak ki olyan berendezett helyiséget, ahol a szülők elláthatják kisgyermeküket. A lehetőségről a vár hivatalos fórumai mellett a Családháló mobilalkalmazásban is tájékozódhatnak, amely a családbarát helyek megtalálásában segíti a szülőket.

A Diósgyőri vár üzemeltetője, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. nem csupán a vendégeit, hanem dolgozóit is segíti családbarát fejlesztéseivel. Az intézmény idén másodszor nyerte el a Családbarát munkahely címet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!