Ugrás a tartalomra

Új Éhezők viadala könyv és film érkezik

hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. június 18. kedd 15:43
Suzanne Collins előzményregényt ír Az éhezők viadalához - erősítette meg a héten a Scholastic kiadó. Az egyelőre cím nélküli mű 2020. május 19-én jelenik meg és Panemben játszódik, ám 64 évvel az eredeti trilógia előtt - írja a BBC hírportálja.

Suzanne Collins, aki egyben forgatókönyvírója is volt a moziknak, hétfőn közleményt tett közzé, mellyel óriási meglepetés okozott története rajongóinak. Mint kiderült, készül egy új könyv, egészen pontosan egy előzménytörténet, mely 64 évvel a már ismert sztori előtt kezdődik. A regény 2020. május 19-én kerül majd a könyvesboltok polcaira.

A „Sötét napokként” emlegetett rekonstrukciós időszakot mutatja majd be a könyv, mely 10 évvel a Nagy háború után veszi kezdetét. Panem igyekszik ismét talpra állni, amely termékenyt talajt biztosít arra, hogy újraalkossák az emberiség nézeteit – fogalmazta meg a rövid tartalmat Collins, mely így azt is jelenti, hogy a már megkedvelt karakterek nem térnek vissza.

A posztapokaliptikus regénytrilógiában Panem fiatal lakóit arra kényszerítik, hogy élet-halál harcot vívjanak egymással élő adásban. A könyveket - Az éhezők viadala, Futótűz, A kiválasztott - több mint 50 nyelvre fordították le és több mint 100 millió példányban keltek el világszerte.

Ezzel együtt a Lionsgate filmstúdió elnöke, Joe Drake gyakorlatilag elismerte, hogy a könyvből film is készül.

„Az írási procedúra alatt is szoros kapcsolatot tartunk Suzanne-nal, és a film kapcsán is ugyanezt fogjuk tenni. Mint Az éhezők viadala-filmek otthona, nem is várhatnánk jobban az új könyvet” – olvasható a Dailymail által közölt nyilatkozatban.

Katniss Everdeent, történet főhősét Jennifer Lawrence keltette életre a filmvásznon egy négyrészes mozisorozatban, amely csaknem 3 milliárd dollár (860 milliárd forint) bevételt hozott világszerte.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!