Ugrás a tartalomra

Új járdaszakasz a Győri kapuban

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 23. péntek 16:13
Újraburkolták mintegy 140 méteren a járdát a Thököly utcában. Az már leginkább egy ementálira hasonlított, és nemcsak balesetveszélyes volt, de a vízelevezéssel is gondok voltak. A beruházás hatmillió forintba került.

A járdaszakasz tele volt lyukakkal, alig lehetett rajta közlekedni. Most mintegy száznegyven méteren újra burkolták a Thököly utcai járdát.

Nagy Ákos Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő elmondta, bruttó hatmillió forint volt a beruházásnak az értéke. – Nemcsak a járdaszakaszt kellett megcsinálnunk, hanem az egyébként nagyon rossz állapotban lévő vízelvezetést is. További kérés volt az itt élők részéről, hogy a bolt, illetve a tömegközlekedés megközelíthetőségét is tegyük lehetővé, ezért gyakorlatilag új kijárókat kellett építenünk.

A Győri kapu két önkormányzati képviselője rendszeresen együtt dolgozik azért, hogy a területet fejlesszék. A munka tovább folytatódik.

Hollósy András Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő elmondta, első körben egy játszóteret szeretnének megvalósítani a közelben. – Egy olyan EU-konform játszóteret szeretnénk kialakítani, ami ténylegesen megfelel a 21. század követelményeinek. Ezen felül pedig aprónak tűnő dolog, de talán mégis fontos lehet, hogy a parkolóhelyek nem megfelelő száma miatt egy parkolófelfestést tervezünk a Győri kapu 35-től felfelé lévő szakaszon.

Az új parkolóban jóval több autó tud majd kényelmesen megállni a házak előtt.

További hírek

Olvasnivaló