Ugrás a tartalomra

Új Lendület: Veres Pál se nem független, se nem civil

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 20. péntek 15:22
Kopcsó Gábor heti sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy az Új Lendület Miskolcért csapata valódi alternatíva mindazon szavazóknak, aki valóban civil és valóban független jelöltekre kívánnak voksolni. Ezzel szemben Veres Pál se nem független se nem civil, ahogy a mögötte felsorakozók is mind pártpolitikusok – nyilatkozta az Új Lendület polgármesterjelöltje.

Jelöltjeik csak civilek, akik a saját szakterületükön kiemelkedőt nyújtanak. Soha, egyikünk sem volt tagja semmilyen pártnak, a függetlenségük és a civil voltuk teljes mértékben megkérdőjelezhetetlen – hangsúlyozta Kopcsó Gábor az Új Lendület Miskolcért civilszervezet pénteki sajtótájékoztatóján. Az elnök hozzátette: a Veres Pál mögött álló jelölti gárda ellenben döntően politikusokból áll. „Nálunk valóban mindenki civil, ez egy nagyon markáns különbség”, nyomatékosította.

Fotó: Parai Roland

Kopcsó Gábor kifejtette: egyetértenek a nyomortelepek felszámolásával, a „fészekrakó” program megszüntetésével, de „a probléma szétterítése” a városban nem elfogadható. – Csak kormányzati segítséggel, összefogással, a városi stratégiát központilag egyeztetve lehet kezelni a helyzetet – hangoztatta.

Elmondta, a városi serifek számát megdupláznák és külföldi mintára bevezetnék az éjszakai polgármester intézményét. A kamerarendszer bővítését támogatják, de tovább fejlesztenék, illetve a finomhangolást is el kell még végezni – részletezte.

Véleménye szerint a zöld és okos város építése, a közösségi közlekedés fejlesztése pozitívum, de további lépésekre van szükség az élhető város megteremtése érdekében. Megóvnák a zöld felületeket, javítanák a levegő minőségét, fakivágási stopot vezetnének be, és az illegális hulladéklerakás ellen is harcot hirdettek.

Szántó Ákos, az Új Lendület Miskolcért Egyesület elnöke folytatná az akadálymentesítést a közintézményekben, üzletekben, és kijelentette: klímastratégiát kell alkotnia a városnak, és a fejlesztéseket is ehhez kell igazítani. Szigetvári Eszter képviselőjelölt a versenysport mellett a tömegsportot is jobban támogatná: szabadtéri kondiparkokat és futópályákat, bicikliutakat kell építeni, mondta.

További hírek

Olvasnivaló