Ugrás a tartalomra

Újra árad az energia – kövessetek minket a miskolci underground zenei életbe! (9. rész)

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. március 27. szombat 20:36
Ki ne várta volna ezt a pillanatot? Újra állhatunk a DJ-pulttal szemben, átadhatjuk magunkat a zenének, és csillogó szemmel nézhetünk össze a haverunkkal: ez a keverés most tűpontos volt, szép a szett íve, pirít rendesen a basszus – szóval jó helyen vagyunk. Megérkeztünk. Sose akartunk „elmenni”, de jó újra veletek – üzeni ezt nektek, olvasóknak, DJ-knek, szervezőknek a cikksorozat írója is.

Még fel-felsejlik a gyomorszorító érzés, amint a korlátozások ideje alatt stream-eket vadászunk a neten, osztogatjuk barátokkal, melyik DJ-t hol és mikor hallhatjuk élőben – a saját nappalijából. Megvan annak is a varázsa (megvan?), amikor ülsz a szobádban, kezedben egy pohár borral, és élvezed a zenét. Hiszen az így is árad – csak éppen max chat-szobákban beszélgetve tudod örömödet, élményeidet megosztani másokkal. Próbálta az ember a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből, de lássuk be: a közvetlen kapcsolatot semmi nem pótolhatja.

Most, hogy újra engedélyezték az 500 fő alatti rendezvények megtartását, a miskolci elektronikus underground élet három oszlopos tagját, csapatát kérdeztük arról, hogyan élték meg az elmúlt heteket, hónapokat, és hogyan indul újra az élet náluk.

Nextapes: kezdésként vissza a bölcsőbe

– Szerintem az érzelmi oldalát mi, szakmabeliek mindannyian ugyanúgy éltük meg a járványnak: rettenetes volt, hogy nem zenélhettünk, nem szervezhettünk bulikat – fogalmazott Vig Gyuri (Nextapes, szervező), aki már-már úgy érezte bevallása szerint, mintha „sose térne vissza ez a régi életünk”.

Vig György: rettenetes volt, hogy nem zenélhettünk, szervezhettünk

Egy dologra azonban biztosan jó volt ez az időszak véleménye szerint. – Megismertük, mennyire törékeny a „rendszer”, és milyen lehet az, amikor elveszítjük imádott munkánkat. Viszont most új ötletek fogalmazódtak meg bennünk, kiléptünk kicsit a komfortzónánkból.

Erre jó példa: a visszatérés nem a szeretett belvárosi klubjukban indul, hanem egy open air rendezvénnyel térnek vissza a bölcsőbe, a Factory Aréna udvarára most szombaton.

– Ezt akár nevezhetjük az elmaradt 8. szülinapunknak is, ezért igazán stílusos a helyszínválasztás. Reméljük, sokan kíváncsiak lesznek az ipari környezetre, amit természetesen a már tőlünk megszokott látvánnyal öltöztetünk majd fel. Ezt követően pedig néhány hét, és a Helynekembe is visszatérünk egy fincsi vendéggel – egyelőre legyen elég ennyi, szép lassan csöpögnek majd a további információk.

NWCC – teljes gőzzel

– A közönségünk, és a belőlük áradó energia hiányzott a legjobban az elszigeteltség alatt – fogalmazott Fundaciôn. (NWCC) – Egy ismeretlen életformához kellett hozzászoknunk, de startra készen álltunk. A privát életünkre többet tudtunk fókuszálni, sikerült is jobb élethelyzetet teremteni magunk körül.

Fundaciôn: ahogy a csövön kifér

A srácok már túl vannak két hétvégén, amikor találkozhattak a barátokkal a rezidenciájukon, az Avasi kilátóban.

– Az első alkalommal kipróbáltuk, milyen is háttérzenét szolgáltatni egy „tánc nem alakulhat ki” délutánon. A második alkalommal már teljes gőzzel toltuk, ahogy a csövön kifért.

A naptárjuk teljesen megtelt programokkal egészen nyár végéig. Idén már nemcsak saját szervezésű bulikon vesznek részt, több felkérést is kaptak: Cinematiné – Truesounds (Rio Budapest), Plázs Siófok (Global FM), Freedom Party (Gyöngyös). A saját szervezésű bulik sem maradnak ki, lesznek kilátók lent és fent is, valamint idén is lesz NWCC tábor, ahol hazai és nemzetközi szinten elismert előadókkal izzítják a line up-ot. Valamint idén nyáron elindul az új projekt is, ami egy szabadtéri kaland lesz.

Rezidencia – új lendülettel

A Rezidencia is fellélegezett a bezártságból. Újra elindultak a stúdiófelvételek, illetve a külső helyszínes rögzítések. A team több felkérést is kapott már, különböző rendezvényeken fognak részt venni az elkövetkezendő hetekben.

7Mirror (balra) és tothpeti: szép nyarat fogunk hozni a miskolci elektronikus zenei életbe

– Idén nyáron is találkozhattok velünk például a Lupa-tó partjának Hawaii hangulatú bárjában, illetve a tervek szerint a siófoki Plázs Golden teraszán is jelen leszünk – mondta 7Mirror (Rezidencia, DJ). – Emellett több helyszínnel is tárgyalásban állunk.

Szóval a rezidenciás srácok nem álltak meg, sőt azt mondták, hogy jó kis meglepetésekkel készülnek, amik ha összejönnek, akkor szép nyarat fognak hozni a miskolci elektronikus zenei életbe. Egészen biztosan hallunk még róluk a nyáron.

További hírek

Olvasnivaló