Ugrás a tartalomra

Újra kvaterkázni várják a borok és a jazz szerelmeseit

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 29. szerda 17:53
Az Avasi Kvaterka mindig más és más részletét mutatja be az Avasnak. Augusztus 1-jén a Kisavas Első soron várják a szervezők a szórakozni vágyókat.
fotó: Mocsári László

A megszokott gasztronómiai és zenei választék most is élvezetes programokat tartogat a kilátogatók részére.

Ezen az estén a jazz kapja a főszerepet. A Kisavas Színpadon 18.30-tól fellép az egyre nagyobb sikereket elérő, indiesoul-pop és jazz zenét játszó Ruby Harlem, 20.30-tól pedig a miskolciak egyik kedvence, a Miskolc Dixieland Band játszik.

Az Aranykorona Történelmi Étteremnél (Első sor 19-20.) a faszenen sült húsok és az eszközeik látványa, valamint a korhű jelmezbe öltözött segítők a reneszánsz kort fogják felidézni.

Az itókákat a Gallay Kézműves Pince, a KT Kézműves Pince, az Avasi Cellarium kínálja a kvaterkázáshoz. A Kvaterka sátorban borválogatás a legjobbakból: a Kristinus Borbirtok, a Streit-Zagonyi, a Hilltop, a Lídia Borház, Maul Zsolt, a Sanzon Tokaj és a Zsirai Pince borai várják a kóstolókat.

A sajtrajongók sem maradnak ki a finomságokból, a Borsodi Sajtműhely kecske-, juh- és tehéntejből készült kézműves sajtjai közül válogathatnak.

A János pincében (Első sor 17.) Kvaterka kvízre lehet jelentkezni, ahol 2-6 fős csapatok jelentkezését várják, és a borról, a borfogyasztásról mérhetik össze tudásukat a résztvevők. A nyeremény nem más, mint egy üveg tokaji finom nedű. Regisztráció 17 órától a helyszínen, a vetélkedő 18.00-kor indul. Aki biztosan szeretne részt venni rajta, az előregisztrálhat a János pince – Borászat (Tarcal) facebook oldalán.

A rendezők arra kérnek mindenkit, hogy figyeljenek egymásra a látogatók, és tartsák be a vírushelyzetre ajánlott óvintézkedéseket, így mindenki biztonságosan kvaterkázhat, de a helyszínen is figyelnek majd a biztonságra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!