Ugrás a tartalomra

Ukrajnában elfogták a megszökött izraeli „drogbárót”

mti.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 17. szombat 12:02
Az ukrán biztonsági szolgálat szombaton ismét elfogta egy kiterjedt izraeli kábítószeres hálózat fejét, aki előző nap éppen akkor szökött meg, amikor kitoloncolták volna az országból, hogy átadják a zsidó államnak - közölték a hatóságok.
bilincsben elítélve börtön.jpg

Ámosz Dov Silvernek, a kijevi reptér vámmentes boltjában veszett nyoma. A férfi a Telegrass nevű telefonos applikációval és az internet segítségével kábítószert, elsősorban kannabiszt árusító izraeli hálózat megalapítója és vezetője.

A hatósági közlemény szerint nagy erőkkel indítottak hajszát utána, amelynek eredményeképpen Ukrajna egyik megyéjében elfogták. Várhatóan, a korábban született bírósági ítéletnek megfelelően, hamarosan kitoloncolják az országból.

A Jediót Ahronót című újság korábban megírta, hogy az ukrán rendőrség pénteken a helyi legfelsőbb bíróságról a repülőtérre szállította a férfit, hogy feltegyék egy Izraelbe tartó járatra, miután a bíróság jóváhagyta kiadatását. Izraelt nem értesítették a döntésről, és ezért nem várták izraeli rendőrök a férfit a repülőtéren. 

A rendfenntartók levették a kezéről az elektromos bilincset, hogy át tudjon menni a fémdetektoros kapun, Silver átadta repülőjegyét, majd megszökött. Ukrán források szerint Silvert nemzetközi körözés alapján márciusban vették őrizetbe Kijevben. Silvert és a hálózatához tartozó 41 őrizetbe vett embert az ukrán hatóságok kábítószer-terjesztés mellett pénzmosással és adócsalással is meggyanúsították.  

Silver a kannabisz használatának és legalizálásának egyik izraeli élharcosa. Márciusban levelet írt az izraeli rendőrségnek az ukrán börtönből, amelyben azt állította, hogy olyan bűncselekményért üldözik, amelyet nem követett el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!