Ugrás a tartalomra

Üléseztek a reumatológusok

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 26. péntek 16:44
31. alkalommal tartott tudományos ülést a Magyar Reumatológusok Egyesületének Északkelet-magyarországi Szekciója. A mintegy 100 szakember részvételével megtartott eseményen az ízületi gyulladás volt a fő téma.

Az országban körülbelül 50 ezer embert érint a betegség, amellyel sokszor csak 5-6 év után fordulnak orvoshoz a betegek.

Fotó: Parai Roland

A konferencián Szekanecz Zoltán, a Magyar Reumatológusok Egyesületének elnöke azt hangsúlyozta: késlekedni azért nem érdemes, mert létezik rá terápia. Vagyis a kezelések után a betegek újra szinte 100 százalékos életminőségben élhetik tovább mindennapjaikat.

– Felállítottunk egy megfelelő kezelési irányelvet, erre nézve szerencsére nemcsak külföldön, hanem itthon is kiváló protokollok vannak. Egy stratégia alapján elkezdjük kezelni a beteget; először gyulladásgátlókat adunk, hogy jobban legyen, és később indítjuk el az ún. betegségmódosító kezeléseket, ez lehet tabletta, infúzió, amivel a betegséget megpróbáljuk lelassítani, ha lehet, akkor le is állítani – fogalmazott Szekanecz Zoltán, az MTA doktora, a DE ÁOK Reumatológiai Tanszék tanszékvezetője.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!