Ugrás a tartalomra

Ültess 10 fát, ha diplomát akarsz! Ez van a Fülöp-szigeteken

MTI
Utoljára módosítva
2019. május 30. csütörtök 13:01
Az új Fülöp-szigeteki törvény előírja, hogy minden végzős középiskolás és főiskolai hallgatónak tíz fát kell elültetnie, mielőtt befejezi tanulmányait. Az intézkedés egyik célja, hogy enyhítsék a globális éghajlatváltozást.

A támogatók véleménye szerint a törvénnyel, ha megfelelően betartják akár 525 milliárd fát is el lehetne ültetni egy generáció alatt.Több mint 12 millió általános iskolás, közel 5 millió középiskolás és majdnem 500 ezer főiskolás fejezi be tanulmányait évente, így a törvény betartásával 175 millió fa kerülhet elültetésre minden egyes évben – nyilatkozta a Fülöp-szigeteki Magdalo Párt képviselője, Gary Alejano, aki a törvényt megalkotta.

Ha az elültetett fáknak mindössze csak tíz százaléka marad meg, abban az esetben is 525 millió fával gazdagodna a bolygó a következő generációra. A facsemetéket a tervek szerint mangrove erdőkben, védett területeken, katonai övezetekben, elhagyott bányák környékén, illetve városokban fogják elhelyezni.

A kormányzat szerint a fafajtákat az adott terület igényeinek megfelelően választják majd ki, és előnyben részesítik az őshonos fajtákat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok