Ugrás a tartalomra

Vasárnap újra Üveghuta-kupa: Bükkszentkeresztre tekerhetünk

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 07. hétfő 19:42
A XVI. Üveghuta-kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutamot október 13-án, vasárnap 10 órától rendezi a Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület. A kedvezményes előnevezésre október 9-ig van lehetőség.
Fotó: ifj. Orliczki Attila

A Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti, az országúti és MTB kerékpárosokat egyaránt nyeregbe szólító 5,3 km-es hegyi időfutam­ verseny iránt ebben az évben is nagy az érdeklődés. A húsz egyéni és két páros kategóriában kiírt versenyre, melynek fővédnöke Solymosi Konrád Ferenc, Bükkszentkereszt alpolgármestere, 250 sportoló nevezését fogadják el. Érdekességet jelent a „Baráti párosok” kategória, melyben nincs korcsoport megkötés. Újdonságként kínálják a szervezők a „Családi párosok” kategóriáját, melyben egy gyermek (2006-ban és előtte született) és egy szülő, vagy nagyszülő nevezhet. A családi kategóriában igazolt (licences) versenyzők nem indulhatnak!

Helyszíni nevezés a verseny napján, Bükkszentlászlón, a rajt területén 8.30-10.30 között a fennmaradó, vagy visszamondott helyekre.

Az első versenyző Bükkszentlászlón délelőtt 10 órakor rajtol, őt félpercenkénti indítással, a nevezési sorrendben folyamatosan követik a többiek. Becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után. A célt Bükkszentkereszt határában, a kőkeresztnél jelölik ki. Az eredményhirdetést Bükkszentkereszten, új helyszínen a Privát Fogadó és Étterem parkolójában tartják meg, ahol minden távját befejező versenyző emblémázott üvegpoharat és egy kis harapnivalót kap, valamint rajtszám felmutatása ellenében átveheti a támogatók ajándékát. A korcsoport győztesek kupa és tárgyjutalom, a 2. és a 3. helyezettek érem és tárgyjutalom díjazásban részesülnek.

Fontos, hogy az útvonal 9.30-tól teljesen le lesz zárva a forgalom elől! Ez vonatkozik a visszaguruló kerékpárosokra és a versenyzők kísérőire is. Az utolsó induló célba érkezése után oldják fel az útlezárást. 

Bővebb információ itt található, illetve Sikter Zsuzsanna főszervezőtől kérhető a +36-30-206-3602-es telefonszámon.

További hírek

Olvasnivaló