Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: mást javasol és mást kommunikál a miskolci Fidesz

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 04. szombat 22:10
Ahelyett, hogy támogatnák a védekezésben erőn feletti munkát végző önkormányzatokat, a kormány 450.000.000 forintot venne ki a miskolciak zsebéből – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közleményében a Velünk a Város frakciója.

Mint írják: a helyi önkormányzati képviselőik olyan javaslatokkal állnak elő a nyilvánosságban, amelyeknek az ellenkezőjét támogatták a helyi Operatív Törzs ülésein. 

A kormány valós támogatások helyett közel félmilliárd forinttal rövidítené meg Miskolc költségvetését járványügyi segítség címén. Azt a költségvetést, amely már most is borotvaélen táncol a járvány miatti bevételkiesések és a fideszes városvezetés kilenc éves felelőtlen gazdálkodása miatt.
 
- A helyett, hogy a helyi fideszes politikusok minden erejüket latba vetve lobbiznának a kormánynál a város-védelmi feladatok érdekében, hogy Miskolc több pénzhez jusson, ehelyett boldogan mosolyognak maszk-osztós képeken és asszisztálnak ahhoz, hogy a kormány még azt a kicsit is elvenné, ami maradt. A miskolci Fidesz-KDNP hetek óta álságos politikát folytat – hangsúlyozzák.

Emlékeztetnek: Az előző városvezetés - Alakszai Zoltán felügyelete alatt - a csőd szélére taszította a miskolci tömegközlekedést, most újabb és újabb igényeket nyújt be a cég működésével kapcsolatban. 

- A Fidesz-KDNP a helyi operatív törzs ülésén egyetértett abban, hogy a 15 perces türelmi idő elegendő könnyítés a hétköznapi parkolási problémák megoldására. Támogatta, hogy a lakosság inkább maradjon otthon, tehát nem célravezető a teljes ingyenesség bevezetése.  Ezeken az üléseken Alakszai Zoltán még támogatta a fenti javaslatokat, amelyeket most álságosan kritikával illet. Ellenvetésük, javaslatuk nem volt. Ma már a nyilvánosságban a díjmenetes parkolás mellett kampányolnak – teszik hozzá.

A Velünk a Város frakciója azt várja el a miskolci ellenzéktől, hogy tartsa magát az eredeti ígéretéhez.

- Fejezzék be végre a gyermeteg politikai játékot és tegyenek meg mindent, hogy a kormány segítse az önkormányzatot, ne pedig akadályozza, adjon a településeknek, ne elvegyen tőlük. hagyja az iparűzési adót és a gépjárműadót a városoknál! – zárul a Velünk a Város közleménye.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!