Ugrás a tartalomra

Veres Pál polgármester: „a szülészeti és nőgyógyászati osztályok összevonása jelenleg nincs napirenden”

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 16. hétfő 09:42
Az elmúlt hónapokban nagy vihart kavartak a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház Csabai kapui telephelyén működő Szülészeti és Nőgyógyászati osztályának esetleges bezárásával kapcsolatos feltevések, ezért Veres Pál városvezetőként találkozót kezdeményezett Révész Jánossal, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatójával. A találkozóra pénteken került sor – olvasható a polgármester közleményében.

Veres Pál polgármester szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményét változtatás nélkül közöljük:

„Az elmúlt hónapokban nagy vihart kavartak a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház Csabai kapui telephelyén működő Szülészeti és Nőgyógyászati osztályának esetleges bezárásával kapcsolatos feltevések, ezért városvezetőként találkozót kezdeményeztem dr. Révész Jánossal, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatójával. A találkozóra pénteken került sor; a megbeszélésen Varga Andrea alpolgármester asszony is képviselte a várost, valamint Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője, dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakció vezetője és Badány Lajos frakcióvezető-helyettes is meghívást kaptak. 

A főigazgató úr tájékoztatott a szülészeti és nőgyógyászati osztályok működését érintő szakmai és gazdasági háttérről, de kijelentette, az összevonás jelenleg nincs napirenden. Ígéretet kaptunk arra, hogy amennyiben a jövőben aktuálissá válna egy integrációval összefüggő döntés-előkészítési folyamat, arról az állampolgárok és a várospolitikai vezetés előzetes tájékoztatást kap, amelynek során lehetőség nyílik érdemi konzultációra.

Ezentúl megállapodtunk abban is: folyamatos egyeztetések történnek a jövőben az alapellátást és a kórházi ellátást közösen érintő kérdésekben.

A látogatáson tájékoztatást kaptam arról is, hogy a megyei kórházban az elmúlt évben milyen fejlesztések indultak el, illetve azoknak milyen pozitív eredményei lettek. A fejlesztéseknek jelenleg az elején tart az intézmény, de az már most megállapítható, hogy mindegyik a gazdasági és betegérdekek szem előtt tartásával történt. 

Meggyőződtünk arról, hogy átgondolt szakmai stratégia mentén zajlik az intézmény komplex fejlesztése, amely az elkövetkező két évben intenzíven folytatódik. A fejlesztések alapvető célja a gazdasági és szakmai kérdéseken túl, a beteg elégedettség jelentős mértékű javítása. A újítások, korszerűsítések várhatóan két éven belül fejeződnek be.

A pénteki találkozón főigazgató úrral egyetértettünk abban, kölcsönösen segítve egymás munkáját, szakmai és gazdasági érvek mentén alakítjuk a város egészségügyi ellátásának fejlesztését a Miskolciak érdekében."

Programok

-
-