Ugrás a tartalomra

"Veres Pál rossz erőkkel szövetkezett" – Alakszai a Mokkában

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 17. kedd 14:33
A TV2 vendége volt Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, a város jelenlegi jegyzője, aki több példát is hozott arra, hogy harmincévesen is lehet komoly politikai karriert befutni.

- Ellenfelei máris kihasználták, hogy 33 éves, és azzal támadták, hogy nagyon fiatal – többek között erről is kérdezte a Mokka műsorvezetője.

- Arra vonatkozóan, hogy mennyire vagyok fiatal: Kósa Lajos 34 évesen lett Debrecen polgármestere, Botka László 29 évesen lett Szeged polgármestere, Sebastian Kurtz 27 évesen lett Ausztria külügyminisztere, és 30 évesen osztrák kancellár – tehát, aki a korommal támad, szerintem egy kicsit butaságot beszél – mondta Alakszai Zoltán. Tekintettel arra, hogy szerintem nem az a fontos, hogy valaki mennyire fiatal, vagy idős, hanem hogy mennyire alkalmas. Adott esetben egy fiatal rátermett, alkalmasabb Miskolc polgármesterének, mint egy idősebb, vagy a pályája végén járó alkalmatlan.

Kérdésre válaszolva szólt ellenfeléről, Veres Pálról is. Azt mondta: „Veres Pálról én nem tudom, milyen ember, de az biztos, hogy rossz erőkkel szövetkezett. Mert olyanokkal szövetkezett, akik 2010 előtt Miskolcot a szakadék szélére sodorták.”

Alakszai Zoltán az interjúban beszélt Miskolc elmúlt éveiről és arról, hogy 2010-ben a város hatalmas strukturális problémákkal küzdött. Példákat is említett: 2010-ben több mint 13 ezer munkanélküli volt, jelent pillanatban 4700. Szintén harmadára csökkent a Miskolcon elkövetett bűncselekmények száma is. - Akkoriban az a sztereotípia járta, hogy rossz a közbiztonság. Ezzel is foglalkoznunk kellett. Tehát az elmúlt 9 évben nagy strukturális problémákat kellett kezelni. Jelen pillanatban pedig az a feladat, hogy elvégezzük a finomhangolásokat: befejezzük azt a több mint 200 fejlesztést, amit az elmúlt 9 évben elkezdtünk, és olyan fejlesztéseket és intézkedéseket tegyünk, amivel az emberek közérzete jobb lesz Miskolcon – hangsúlyozta Alakszai.

- Pár példa: a munkahelyteremtés kapcsán most már nem az a kérdés Miskolcon, hogy lehet-e dolgozni, mert aki akar, és tud is dolgozni, az talál magának munkahelyet. Most már az a feladat, hogy minél jobb munkahelyeket találhassanak az emberek Miskolcon, minél jobb fizetésért, minél jobb munkakörülmények között. Ugyanígy az útfelújítások kapcsán, a nagy utakat igyekeztünk az elmúlt 9 évben rendbe tenni – most már az a feladat, hogy a mellékutak is rendben legyenek – mondta a TV2 reggeli műsorában Alakszai Zoltán.

További hírek

Olvasnivaló