Ugrás a tartalomra

Vigyázzunk a hulladékszállítókra is!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 02. csütörtök 10:39
A járványhelyzetre való tekintettel a hulladékszállítók védelme érdekében több tanáccsal is ellát az polgármesteri hivatal.

 A kommunális és szelektív hulladékgyűjtő edényeket, a zöld- és üveghulladékgyűjtő zsákokat, időben, legkésőbb az ürítés napján reggel 6 óráig helyezzük ki.

Fotó: Juhász Ákos

Különösen figyeljünk oda a gyűjtőedények megközelíthetőségének biztosítására. Sokan dolgoznak otthonról és a szabálytalanul parkoló autók miatt a hulladékgyűjtést végzők sokszor nem tudják megközelíteni az edényeket.
Mindannyiunk egészségének megóvása érdekében a potenciálisan fertőző hulladékot (pl. papírzsebkendő, szájmaszk, gumikesztyű, ételmaradék) zárt csomagolásban helyezzük a kommunális hulladék gyűjtésére szolgáló edényekbe. Ez jó alkalom a már használt zacskók újrahasznosítására.
Mivel az esetleges fertőzés terjedését nagyban elősegítheti, ha a zárt csomagolás sérül, ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a gyűjtőedények ne boruljanak ki, azok tartalmához illetéktelenek ne férjenek hozzá.
A huzamosabb otthon tartózkodás miatt különösen fontos, hogy törekedjünk a keletkező hulladék, különösen a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére, erre már a bevásárlás során figyeljünk oda!
A hulladék mennyiségének csökkentése érdekében használjuk újra a még tiszta zacskókat, műanyag dobozokat! Ha lehet, vásárláskor lebomló vagy újrahasznosítható csomagolást válasszunk, ezzel nemcsak a környezetet védjük, hanem az elszállítandó hulladék mennyiségét is.
Fokozottan ügyeljünk a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő edények rendeltetésszerű használatára!
 
·        A kommunális gyűjtőtartályokba csak annyi hulladékot tegyünk, hogy a teteje lecsukható legyen, ezzel is mindannyian hozzájárulhatunk a kommunális szolgáltató munkatársai egészségének megóvásához.
 
·        Az ürítéseket követően lehetőleg mossuk ki, fertőtlenítsük a gyűjtőedényeket!
 
·        A közterületeken található szelektív gyűjtőszigetek és más utcai hulladékgyűjtő edények mellé ne tegyünk semmilyen más anyagot, pl. háztartási hulladékot, lomot a fokozott fertőzésveszély miatt! Ezek kirakását jogszabály is tiltja.
 
·        A közterületen elhelyezett hulladékgyűjtőket ne rongáljuk meg! Segítsük a tisztaságért felelős szervek munkáját azzal, hogy az utcán járva nem szemetelünk!
 
Köszönjük a Mirehu Nonprofit Kft. és a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársainak, hogy ebben a helyzetben mindent megtesznek városunk tisztaságáért!
 

További hírek

Olvasnivaló