Ugrás a tartalomra

Vihar - Kidőlt fák, megrongált háztetők Borsodban

mti.hu
Utoljára módosítva
2019. június 17. hétfő 14:27
Viharkárok adtak munkát vasárnap Borsod-Abaúj-Zemplén megye jelentős részén a tűzoltóknak, akik mintegy negyven alkalommal vonultak kidőlt fákhoz, leszakított elektromos és távközlési vezetékekhez, megrongált háztetőkhöz, kéményekhez - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.
Illusztráció: Végh Csaba

A hétfői tájékoztatás szerint a kárfelszámolás több helyen még folyamatban van. A műszaki mentések során főként kidőlt fák és leszakadt faágak eltakarítása, illetve három esetben összegyűlt nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolítása adott munkát az egységeknek.

A hivatásos és az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat. Voltak olyan káresetek, amikor lakóépületben okozott kárt a vihar. Szomolyán lakosságvédelmi intézkedés vált szükségessé a hirtelen lezúduló csapadék mennyisége miatt. Egyik esetnél sem történt személyi sérülés. 

Csincsénél vasúti felsővezeték szakadt le, a tűzoltók száznyolcvan utasnak nyújtottak segítséget, hogy el tudják hagyni a szerelvényt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!