Ugrás a tartalomra

Víz világnapja az állatkertben

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 22. péntek 16:04
Ami az embernek a víz, az a teknősnek a saláta, a guanakónak a kaktusz, a szurikátának pedig a lisztkukac. A víz világnapjához a Miskolci Állatkert és Kultúrpark is csatlakozott. A látványetetéseken bemutatták, hogyan jutnak folyadékhoz természetes élőhelyükön a szavannák és félsivatagok lakói.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A sivatagok, száraz erdők és bozótosok ausztrál lakója a természetben is feltalálja magát. A rovarok és lárvák finom csemegét jelentenek a szakállas agáma számára, melyek remek szomjoltók. Az egyik teknősfajnak például a pitypang a kedvence, de vadon a reggeli páralecsapódásból is sok nedvességet nyer, ami egyébként páncélja növekedéséhez is szükséges. A víz világnapján megmutatták, a természetben milyen sokféle módon jutnak folyadékhoz az állatok.

Molnár Attila, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vezetője elmondta, a víz nemcsak olyan formában fontos, hogy fölvegye az állat, például a vízi madaraknál az élőhelyet is ez biztosítja. – Mindezt a kolléganőim megpróbálják a lehető legszélesebb körben bemutatni.

A víz világnapján az elvesztett folyadékot a látogatók is pótolhatták. A MIVÍZ standjánál friss ivóvizet lehetett kóstolni, a gyerekeket pedig vízkvíz és kifestő is várta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!