Ugrás a tartalomra

Víz világnapja a kutyamenhelyen

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 22. péntek 18:17
Egy nagyobb testű kutya naponta akár öt liter vizet is megiszik. A Miskolci Állatsegítő Alapítványnál jelenleg csaknem háromszáz gazdátlan állat van. Rájuk is gondoltak a víz világnapján. A miskolci vízilabda és úszósport képviselői pórázt ragadtak és sétálni vitték a telep lakóit. A Bükki Víz Közalapítvány 1 köbméteres víztartályt ajándékozott az alapítványnak.
Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

Nagy bundával már a tavaszi langyos idő is felér egy forró nyári nappal. A víz világnapján meglepetésvendégek érkeztek hozzájuk: a miskolci vízilabda és úszósport képviselői sétálni vitték a kutyákat.

Vécsei Réka, az MVSI úszója elmondta, egész kicsi kora óta szereti a kutyákat. - Mi sajnos nem tarthatunk kutyát, mert bérházban lakunk, de bármikor, amikor kutyát látok, muszáj oda mennem megsimogatni.

Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke úgy nyilatkozott, a víz az állatoknak is lételemük, nemcsak az embereknek. - A Miskolci Állatsegítő Alapítvány menhelyén gyakran előfordul, hogy vízkorlátozás van és nagyon nagy problémát tud okozni.

Ez a probléma adta az esemény másik apropóját. A Bükki Víz Közalapítvány ugyanis egy 1 köbméteres víztartályt ajándékozott a menhelynek.

Üszögh Lajos, kuratóriumi elnök elmondta, ezt fogják feltölteni majd vízzel, amikor szükséges. - Akkor, ha baj van, esetleg nyáron, főleg akkor szokott baj lenni. És akkor majd ebből tudják a telepet ellátni - mondta az elnök, hozzátéve, ezzel azt szeretnék üzenni az embereknek, hogy ne menjenek el a szomjazó és az éhező állatok mellett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!