Ugrás a tartalomra

Y-híd: folyamatosan egyeztetnek a felmerülő problémákról

Cziffra Andrea - Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. november 10. kedd 15:34
Csöbör Katalin országgyűlési képviselő levélben egyeztetett a környék lakóival, Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselő pedig a továbbiakban is a helyiek érdekében végzett közös munkában bízik.

 

A térség országgyűlési képviselője szerint az Y-híd megépítése az elkövetkező évek legjelentősebb miskolci fejlesztése. Már az alapkő letétele előtt azon dolgozott, hogy elindulhasson a beruházás, az építkezés megkezdése után pedig levélben is megkereste a környék közel 10 ezer lakóját, akiket tájékoztatott a munkálatok ütemezéséről, a bontásról és a forgalom-korlátozásokról – olvasható a politikus hétfői sajtóközleményében.

A levélben Csöbör Katalin visszajelzést kért a lakóktól az építkezéssel kapcsolatos tapasztalataikról, észrevételeikről. Mint írják, a kormánypárti politikus kíváncsi volt a lakók meglátásaira az említett állami beruházással kapcsolatban. „Azt gondolom, hogy egy ilyen méretű fejlesztés esetében társadalmi együttműködésre van szükség, kiemelten fontos, hogy mindenki kinyilváníthassa a véleményét” – hangsúlyozta Csöbör Katalin.

Egyeztet a problémákról

A közlemény szerint a válaszlevelekből kiderült, hogy mennyire örülnek az emberek a híd megépítésének. „Soraik ugyanakkor számos megfontolandó tanácsot és javaslatot tartalmaztak” – fogalmazott. Ezeket az országgyűlési képviselő továbbítja az illetékeshez, illetve rendszeresen egyeztet a szakhatóságokkal és a kivitelezőkkel.

Forrás: MiNap-archív

„Harminc éves vágyunk fog megvalósulni az Y-híd megépülésével. Azért dolgozom, hogy ez az állami fejlesztés kiszolgálja minden miskolci és a Miskolcon közlekedők igényét, az építkezés miatti nehézségek a legkevesebb kényelmetlenséget okozzák” – zárul Csöbör Katalin sajtóközleménye.

- A lakók valóban örülnek a fejlesztésnek, és tisztában vannak azzal, hogy el kell indulnia ahhoz, hogy a további ütemek ráépülhessenek, viszont rengeteg aggodalom és kérdés fogalmazódik meg bennük továbbra is – ezt már Cseléné Figula Edina, önkormányzati képviselő fogalmazta meg lapunk érdeklődésére.

Közös munka

A képviselő szerint komoly félelme a helyieknek, hogy márciustól a mentők, tűzoltók vagy a katasztrófavédelem is 20-25 perces kerülővel tudja csak megközelíteni Martinkertvárost és Szirmát, ami nagyon sok idő, ha szükség van rájuk. Kérdés az is, mi történik majd akkor, ha a Bogáncs utca felé vezető egyetlen kerülőutat valami miatt le kell zárni?

- Nagyon későn érkezett a tájékoztatás, és mint látható most is sok a kérdés, viszont most még van egy fél év a következő nagy lezárásig. Azt kérjük az országgyűlési képviselő asszonytól, hogy adjon továbbra is tájékoztatást a helyzetről úgy a lakóknak, mint az önkormányzatnak. Használjuk fel ezt a fél évet arra, hogy közös munkával megkönnyítsük a városrészekben élők életét – zárta Cseléné Figula Edina.

További hírek

Olvasnivaló