Ugrás a tartalomra

Zárva lesz! – szárazlábas túrák és karbantartás a Barlangfürdőben

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 14. kedd 16:18
Január 20-31. között zárva tart a Miskolctapolca Barlangfürdő.

Az utóbbi évekhez hasonlóan idén januárban is karbantartás lesz a Miskolctapolca Barlangfürdőben. A felújítás idején lehetőség lesz száraz lábbal bejárni a barlangrészeket és a medencéket.

A vendégek teljes biztonsága érdekében évről évre visszatérő feladat a barlangi rész sziklafalazatának ellenőrzése, javítása. A munkát minden esetben alpintechnikai módszerrel és kézi szerszámokkal végzik – tájékoztatott közleményében a miskolci polgármesteri hivatal.

Fotó: Beregi László

Tudatták: a szükséges javításokhoz habbetont használnak, melynek színe nem tér el a sziklafalétól, így a javítás nem látható. Fontos feladat az elmozdulások ellenőrzése és mérése, ennek eredményeit a szakemberek összehasonlítják az előző évek adataival, és ebből következtetnek, „mozgott-e” a hegy és a barlang. A fürdő területén lévő termálkút karbantartása is ilyenkor történik.

A munkát január 20-31. között végzik el, ezen időszak alatt a fürdő és a gyógyászati részleg, az Aquaterápia is zárva tart. A nyitás időpontja február 1., szombat reggel 9 óra.

Idén is lesz szárazlábas gyalogtúra a Barlangfürdőben. Január 23-26. között, csütörtöktől vasárnapig várják azokat, akik kíváncsiak arra, milyen séta közben Európa egyedülálló, természetes barlangfürdője, úgy, hogy a medencékben nincs víz.

Sokan térnek ilyenkor vissza, mert soha nem tapasztalt élményben lehet részük ezen a rendhagyó barlangtúrán. A vendégek bepillantást nyerhetnek a „barlangfalak” mögé, képet kaphatnak a fürdő üzemeléséről, de bemehetnek olyan elzárt területekre is, ahová fürdőző vendégként a hétköznapokban nem nyílik lehetőség.

A túrán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni január 23-ig a +36-46/560-030-as telefonszámon lehet reggel 9 és 16 óra között.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!