Ugrás a tartalomra

Zene és reneszánsz életérzés – ez a Zeneszánsz

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 16. vasárnap 16:27
A Bartók Plusz Operafesztivál kísérő programjai közé tartozott egy zenés gyermekprogram az Egressy Béni–Erkel Ferenc Zeneiskola udvarán. A tíznapos rendezvénysorozat esetlegesen leendő fellépőit várták az eseményre vasárnap délelőtt 10 és délután 4 óra között.
Képgaléria! Fotó: Beregi László

Lovagok alakzatban, örömzenélés és bámészkodó gyerekek – ennyi kellett csak ahhoz, hogy egy igazi családi programon megismertessék a legkisebbekkel a hangszereket és felkeltsék érdeklődésüket, vágyukat ahhoz, hogy meg is akarják szólaltatni azokat, mégpedig profi módon. Az Egressy Béni–Erkel Ferenc Zeneiskola beiratkozási lehetőséget is adott a leendő zenészpalántáknak.

A bajvívás üvöltő hangjai mellett megszólaltak tehát a különböző hangszerek szopránjai és basszusai, vagy együttesen egy-egy hangverseny keretében, melyet az intézmény növendékei és tanárai adtak közösen, vagy pedig az újonnan érkezők kezei alatt a hangszersimogatón. Fúvósok, billentyűsök és vonósok mind versengtek azért, hogy elnyerjék a kicsik tetszését, akik láthatóan jól érezték magukat a családi programon.

A hangszerek mellett testközelből ismerkedhettek meg a lovagok fegyvereivel, az íjászattal és a vakvezető kutyusokkal, akikkel kipróbálhatták, milyen lehet rájuk hagyatkozni az életben. A kézműves foglalkozáson pedig karkötőt készíthettek maguknak.

További hírek

Olvasnivaló