Organikus, tartósítószer- és aromamentes kisüzemi sörök csapról és üvegben, mellé strandosított zip’s ételek. Ilyen volt a tavalyi zipnik a Barlangfürdőben. Ahogy tavaly, idén is különleges fogással készül a zip’s a II. gourmet zipnikre.
Pataky Péter kreatív séf elmondta, egy olyan szendvicset raktak össze, amiben ázsiai ihletésű kacsahús van. - Érdemes tudni a mi söreinkről, a zip’s sörökről, hogy főleg az erős komlóhasználat miatt nagyon jól párosíthatóak az egzotikusabb ázsiai ízekkel.
Míg tavaly kizárólag a zip’s kínált ételeket-italokat, idén már barátait is meghívta a zipnikre a miskolci sörfőzde. A legjobbak érkeznek az országból. Így itt lesz Debrecenből az IKON, Encsről az Anyukám mondta, Nagymarosról a világbajnokságot nyert Gabko Chili és a séfek séfe nyertese, Tatai Robi is Csallóközből.
Halász Norbert cégvezető szerint ez egy gasztro örömünnep. - Mi az egészet megpróbáltuk a sörgasztronómia irányába vinni, tehát nyilván ez a gerinc, ami köré épül az egész fesztivál. Az idei év azért bír nagy jelentőséggel számunkra, mert nagyon sok gasztropartnerünk és nemcsak gasztropartnerünk is elfogadta a meghívást.
Italfronton is a legjobbakat hívta zipnikezni a szervező sörfőzde. Elfogadta a meghívást többek között a budapesti Boutiq’Bár, a debreceni Black Sheep, a mádi Mad Wine, de bükki borok is érkeznek. És a miskolci green city jegyében megszületett a zöldzip’s is. A Mercedes bemutatja elektromos terepjáróját, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara pedig segít eltüntetni a pikniken összegyűlt szemetet.
A finom ételek és italok mellett a jó hangulatról is gondoskodnak a szervezők. A strandon egész nap DJ-k zenélnek majd, akiket Koós-Hutás Áron, az ország legjobb jazztrombitása és az Irie Maffiából Oláh Antal kongamester hangszerrel kísér majd. A program szombaton és vasárnap egész nap várja a látogatókat fürdőjegy nélkül is a Barlangfürdőbe.