Ugrás a tartalomra
A Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága a cégcsoport hét tagvállalata esetében, az év elején hirdetett vezetői álláspályázatot. A beérkező 128 dokumentumból az igazgatóság többlépcsős szakmai szűrést végzett a pályázatban kiírt szempontrendszer szerint. A legjobbaknak vélt pályázókat egy következő körben az előkészítő bizottság, majd személyes találkozó keretében a Miskolc Holding Igazgatósága hallgatta meg. Az MVK Zrt. élén, továbbra is Demeter Péter látja el a vezetői feladatokat. A régi-új vezérigazgatót arról kérdeztük, miért pályázott újra, és melyek a legfontosabb célkitűzései.
Két hét bajnoki szünet után a DVTK FUX együttese Budapestre utazott szombaton, ahol a TFSE vendégeként magabiztos, 3:0-ás győzelmet aratott.
Az egészséges böjtölés fontosságára hívta fel a figyelmet Koszta Ágnes dietetikus az M1 aktuális csatornán vasárnap, a jövő szerdán kezdődő, a húsvétot megelőző negyvennapos böjtre utalva.
A kicsik közül mindenki szeretné felvenni valaki más karakterét, a nagyobbak már csak jellegzetességekre figyelnek, míg a farsangból kinőtt generáció inkább a báli hangulatot részesíti előnyben.
Mitől híd az Ady híd? Sokan már a kérdésen is fennakadnak. A fiatalabbak honnan is tudhatnák, hogy itt szabadon patakzik a Pecze a Szinvába.
„Minden egyes boldog pillanat egy őrült nagy erőforrás, mert ez teszi lehetővé a későbbi boldogtalanság elviselését” – állítja prof. dr. Csepeli György szociálpszichológus.
Ez volt a harmadik év, hogy gálát tartott a B-Dance Mozgásstúdió. A 2017-től működő iskola hagyományteremtő céllal mutatkozik be hastánccal, kubai salsával, társastánccal, twerkkel, girly street dance-szel és hip-hoppal minden esztendőben, idén az Ady Endre Művelődési Házban.
A Dusza Árpád Országos Programozói Emlékversenyt már 12. alkalommal tartották meg a Földes Ferenc Gimnáziumban. A megmérettetésen a magyarországi amerikai foci liga adatainak elemzését kellett elkészíteniük a háromfős csapatoknak.
„Túl sok az árnyék ebben a városban, ezért döntöttem úgy, hogy a fényről fogok írni. Miskolc ezernyi titkát csak elhullajtotta az emlékezet, hogy egyszer újra megtaláljuk őket. Amint felemeljük és markunkban tartjuk, máris fényesedni kezdenek” – írja Miért Miskolc? című kötetében Fedor Vilmos. A lokálpatrióta 63 válaszban indokolja meg, hogy miért szereti Miskolcot.
Szombaton volt A Dal 2020 első elődöntője. A Duna Televízió és a Duna World csatornáján kilenc produkciót láthattak a nézők a 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban.
Alig egy hét maradt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjának befizetésére - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
A rendőrök elfogtak egy hackert, aki egy műszaki cikkeket forgalmazó áruház weboldalát törte fel és a megrendelt árukért nem fizetett - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Programok