Ugrás a tartalomra
A börtönrácsok mögül szárnyalt a művészet Miskolcon – fogvatartottak képeiből nyílt kiállítás a Miskolci Nemzeti Színházban. Az elítéltek egy jóvátételi program részeként alkothattak, amiben egy miskolci művész segítette őket. Az elkészült festményeket később árverésre bocsátják, a befolyt összegből a megyei kórház vásárolhat új műszereket.
A Miskolci Balett ezúttal is nagy klasszikussal készül. Emily Brontë méltán híres műve elevenedik meg a színpadon táncjáték formájában, mely az irodalomtörténet talán legellentmondásosabb szerelmi viszonyát dolgozza fel. Az Üvöltő szeleket Kozma Attila rendezésében október 18-án mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház a Kamaraszínházban.
Együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal a lakosság pénzügyi tudatosságának és közpénzügyi ismereteinek bővítése érdekében a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesületének (MPGE) miskolci konferenciáján.
Az állatkert és a piacok a következőképpen lesznek nyitva:
Idén a Miskolci Állatkert és Kultúrpark október 18-án ünnepelte a makik világnapját. A látogatók megismerkedhettek az itt élő maki csapat tagjaival, részt vehettek az etetésükön és megtudhatták azt is, hogy mi veszélyezteti őket a leginkább.
2018 tavaszán lépett föl utoljára Ripoff Raskolnikov a Görömbölyi Művelődési Házban. Akkor egy billentyűssel, duóban érkezett, most, október 18-án, zenekarával lép föl. Az osztrák származású, de nagyobbrészt Magyarországon élő, tartózkodó zenésszel átfutottuk a pályáját.
Az Európa Kupa H csoportjának első fordulójában a PEAC gárdáját fogadta az Aluinvent DVTK, és egy izgalommentes mérkőzésen magabiztosan 75-47-re győzte le ellenfelét.

A választás jogerőssé válásától számított nyolc napon belül meg kell történnie a polgármesteri munkakör átadás-átvételének – a minap.hu érdeklődésére a miskolci városháza tájékoztatott a részletekről.
Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.
Már néhány órával a felvételek napvilágra kerülése után kiszálltak a német hatóságok a helyszínre. Ha megvonják az LPT-től az engedélyt, a labornak azonnal be kell zárnia.
A klímaharcos svéd iskoláslány egyike azoknak a nőknek, akik a BBC szerint 2019-ben a legnagyobb befolyásra tettek szert a világban, és a legtöbbeknek adtak ihletet.
Mikrofon segíthet diagnosztizálni a térdízület gyulladását egy új angol kutatás szerint.
Páratlan arany ékszereket, főző edényeket és más értékes ókori tárgyakat találtak búvárrégészek Lord Elgin Kitera görög szigetnél 1802-ben elsüllyedt hajójának, a Mentornak a roncsában – közölte a görög kulturális tárca.

Programok

-