Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc

Utoljára módosítva
2019. június 18. kedd 09:26
Az úzvölgyi katonatemető nemcsak a 10-es honvédok nyughelye, hanem az összmagyarság egyik jelképe is - mondta a miskolci 10-es Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnöke. Szopkó Róbert szerint elégtétel, hogy Miskolc polgármestere kiáll a város egykori háziezrede, illetve azok leszármazottai mellett.
On
Utoljára módosítva
2019. június 17. hétfő 15:46
Öt hónap alatt, hat óvodát újítanak fel Miskolcon. Folytatódik az önkormányzat óvoda felújítási programja. Az épületek hőszigetelést, új ajtókat, ablakokat kapnak. Napelemeket telepítenek. Lesz akadálymentes parkoló és mosdó. Korszerűbb és gazdaságosabb fűtés. A felújítás 750 millió forintba kerül.
On
Utoljára módosítva
2019. június 15. szombat 08:29
Háromezer hatszáz bűncselekmény történt Miskolcon tavaly. Ez az elmúlt kilenc év legalacsonyabb statisztikája. Tíz év alatt ötven százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a városban. Felszámoltak 300 lakást a nyomortelepeken, kiköltöztettek 200 fészekrakót, a rendészetre évi 1 milliárd forintot költ a város mondta Soós Attila tájékoztatóján.
On
Utoljára módosítva
2019. június 17. hétfő 09:35
A miskolci Tizeshonvéd ezred sírjait gyalázták meg az Úz-völgyi katonatemetőben. Nekünk, miskolciaknak, ezért is fáj különösen a romániai sírgyalázás – írja a külügyminiszternek címzett levelében Kriza Ákos. Miskolc polgármestere egy millió forintot ajánlott fel a sírok helyreállítására, és határozati javaslatot terjeszt a képviselőtestület elé, melyben elítélik a vandálok gyalázatos cselekedetét.
On
Utoljára módosítva
2019. június 14. péntek 15:30
Megjött a perzselő forróság. 30 fok fölé kúszhat a hőmérséklet. A kánikula miatt kiadták a legmagasabb hőségriasztást. Miskolcon, több helyen osztanak vizet és párakapukat is felállít a MIVÍZ. Világos jól szellőző ruhával, sok ásványvízzel, enyhíthetjük a forróság hatásait. Napozáshoz használjunk naptejet, napszemüveget.
On
Utoljára módosítva
2019. június 14. péntek 15:14
Míg 2010-ben csak kilencezer dolgozót foglalkoztattak a városban működő nagyvállalatok, napjainkban már tizennyolcezer embernek adnak munkát. Ma már magasan képzett munkaerőt igénylő vállalkozások jönnek Miskolcra. Ilyen lesz A Lufthansa Technik javítóbázisa, ami az elmúlt harminc év legnagyobb egyösszegű beruházása.
On
Utoljára módosítva
2019. június 14. péntek 15:10
Kriza Ákos Miskolc polgármesterjelöltje. A Fidesz miskolci szervezete csütörtökön tartott taggyűlést. Itt egyhangú szavazással döntött arról, hogy a jelenlegi városvezetőt választja a Fidesz-KDNP polgármester jelöltjévé az őszi önkormányzati választáson. Kriza Ákos 2010-től tölti be Miskolc polgármesteri tisztségét.
On
Utoljára módosítva
2019. június 18. kedd 09:36
Öt év. 28 gyémánt. Ezzel Miskolc a legeredményesebb a városmarketing díjért folyó versenyen. Csak Győrrel osztozik a gyémántranglista első helyén. Idén kilenc gyémántot gyűjtött be Miskolc. Díjat kapott között a MIKOM szervezte Bike Day, az Advent Miskolc programsorozat, a miskolc.hu városportál, a miskolcatehelyed.hu mikrosite.
On
Utoljára módosítva
2019. június 07. péntek 12:05
Felére csökkent a kiemelt bűncselekmények száma Miskolcon az elmúlt kilenc év alatt. Míg 2010 előtt csupán 36, most már 160 rendész teljesít szolgálatot az utcákon. 2010-ben 340 millió forintot, tavaly már 1 milliárdot költött a Kriza Ákos vezette önkormányzat a miskolciak biztonságára.
On
Utoljára módosítva
2019. június 06. csütörtök 11:06
Kilenc év. Tizenhárom turisztikai fejlesztés. Harmincnyolc milliárd forintból. Újra megnyitott a Miskolctapolcai strand. Új úszómedence épület a Selyemréten. Megújult a függőkert Lillafüreden. Erről is beszélt Kriza Ákos, polgármesteri ciklusának értékelőjében. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a jövő városának nevezte Miskolcot.
On

Programok

-
főleg a belváros