Ugrás a tartalomra

Miskolc a Te helyed

Utoljára módosítva
2019. június 17. hétfő 10:38
Lett győztese lett a Tour de Hongrie második szakaszának, Krists Neilands szükését már nem senki sem tudta követni, így az Isreal Cycling Academy csapatának él menője ért elsőként a Miskolc belvárosában kialakított célba. A hazai kerékpáros országúti körverseny első kategóriás emelkedőt is tartalmazó király etapján, Balassagyarmat és Miskolc között 201 km-t és összesen 2561 méter szintkülönbséget teljesített a 140 fős mezőny. A leghosszabb szakaszon a legjobb magyar Dina Márton, a 6. helyen ért célba és átvehette Miskolc város különdíját is.
On
Utoljára módosítva
2019. június 17. hétfő 09:29
Az ország egyetlen operafesztiváljának ismét Miskolc ad otthon. Mintegy száz programmal várják az opera szerelmeseit a Bartók Plusz Operafesztivál szervezői péntektől tíz napon át Miskolcon. A 2019-es operafesztivál programja az eddigiekhez hasonlóan változatosan alakul. Ezrek operájával, ősbemutatókkal és világszínvonalú operákkal is készülnek a szervezők. Az operaünnep június 14-én kezdődött Operagálával a Miskolci Nemzeti Színházban, melyen a 2018-as operaíró verseny győztes műve is elhangzott.
On
Utoljára módosítva
2019. június 04. kedd 09:06
Nem hosszabbította meg a Miskolci Vízilabda Club Sike József vezetőedző lejáró szerződését, elfáradt egy kicsit a kapcsolat – fogalmazott Bachner András sportigazgató. Nem sikerült a legjobb 4 közé jutás, így a minimum cél sikerült teljesítenie a csapatnak, a terv a legjobb 4 közé jutás volt. A klubvezető szerint nagyon sok a jelentkező a miskolci kispadra, de még nem született döntés az ügyben. Július 10.-én kezdődik a felkészülés, de jelenleg még zajlanak a tárgyalások a játékoskerettel kapcsolatban is.
On
Utoljára módosítva
2019. június 03. hétfő 11:14
Több, mint négyezer gyerek látogatott el a Diósgyőri várba a Gyerek Borsodi Fonó programjaira. Varázslatos mesék, játékok, hangszerek, lovas bemutatók és persze tánc fogadta a gyermekeket. A kicsik számára már az első nap is tartalmasan telt. Az ország minden részéről érkeztek a gyerekek, hogy megnézhessék a várat, és átéljék az igazi fonó-hangulatot.
On
Utoljára módosítva
2019. június 03. hétfő 10:22
10. alkalommal rendezik meg idén a Dunán innen, Tiszán túl című Kárpát-medencei ifjúsági, népművészeti tehetségkutató versenyt. Az utolsó elődöntőt vasárnap tartották Miskolcon. A programban több, mint 3200 gyermek vesz részt. Miskolcon majd félszáz produkciót láthatott a közönség. A szakértő zsűri népzene, néptánc, népmese és népdal kategóriában választotta ki a legjobbakat, akik a június 22-i döntőre készülhetnek, amit szintén a Művészetek Házában tartanak majd.
On
Utoljára módosítva
2019. június 03. hétfő 10:39
Szinte elméleti különbséggel, 83 ezred mp-el maradt alul a Szolnokon rendezett kenu egyesek ezer méteres futamában, Bodonyi András. A nagy jelentőségű minszki Európai Játékokra és a szegedi Világbajnokságra kvalifikáló versenyfutás azonban még nem ért véget. Június 18 –án újra lapátot ragadnak a versenyzők, az ott elért eredmények után jelöli ki a válogatott névsort a szövetségi kapitány. 4 és fél év elteltével, Bodonyi András a szolnoki versenyen állt újra DVTK versenyzőként rajthoz.
On

Programok

-
főleg a belváros