Több mint négyezren maradtak internet és televíziószolgáltatás nélkül

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 14. csütörtök 14:37
A Miskolci Járásbíróság március 14-én hirdetett ítéletet annak a négy férfinak az ügyében, akik miatt 41 településen nem működött a telefon és az internet, mert levágták a szolgáltatást biztosító vezetéket – tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék.

A vádlottak 2017. március 30-án, fél 11 körül elmentek Belegrádra, majd acélvágóval levágták a Hernád folyó felett átívelő, körülbelül 80 méter hosszú kábelt, hogy eladják a benne lévő fémet egy MÉH-telepen. Ezt követően a négy vádlott összetekerte a levágott vezetéket, majd meggyújtották annak külső burkolatát, amitől hatalmas füst keletkezett.

A hernádkaki önkormányzat dolgozói ezt észlelve a helyszínre siettek, de a vádlottak ekkor már elmenekültek. Emiatt több, mint 30.000 forint lopási és több mint 500.000 forint rongálási kárt okoztak. Azon túlmenően, hogy 41 település maradt internet és televíziószolgáltatás nélkül, 25 településen szünetelt a köztéri térfigyelő kamerarendszer működése is és a szolgáltatást körülbelül 12 óra alatt sikerült helyreállítani.

A vádlottakat közérdekű üzem működése megzavarásának és lopás elkövetése miatt mondta ki bűnösnek a bíróság.

(Címlapképünk csak illusztráció!)


Source URL: https://minap.hu/cikk/tobb-mint-negyezren-maradtak-internet-es-televizioszolgaltatas-nelkul