Salkaházi program – tavaszi retro party a sportcsarnokban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 28. vasárnap 23:03
Tavaszi retro partyval folytatódott pénteken az idén 5 éves Salkaházi program. Vikidál Gyula, Homonyik Sándor, Malek Andrea és Karcagi Nagy Zoltán is fellépett az este során.

Újabb teltházas rendezvénnyel bizonyították a miskolci szépkorúak, hogy mennyire összetartó közösség kovácsolódott belőlük az elmúlt években. Öt éve indította el Miskolc város önkormányzata a Salkaházi Sára Programot a város nyugdíjasai számára.

A program a pénzbeli támogatás mellett évről évre egyre gazdagabb programot kínál egész évben. Minden bizonnyal sokan élénken emlékeznek még a színházi előadásokra, a kisvonatozásokra, a szüreti és más mulatságokra.

Végh Csaba képgalériája

Nos, a tavalyi évhez hasonlóan idén is rengetegen érkeztek a retro partyra: ki élete párjával, ki baráti társasággal, mindegy is volt talán, hiszen a jókedv így is garantált volt mindenki számára – erről a már jól ismert házigazda, Karcagi Nagy Zoltán mellett ezúttal Malek Andrea, Vikidál Gyula és Homonyik Sándor gondoskodott.

A szépkorúakat Miskolc polgármestere köszöntötte. Kriza Ákos azzal kezdte, hogy reményét fejezte ki, mindenki kivirult húsvétkor, de az idén 5 éves Salkaházi program is minden egyes alkalommal hozzájárul ahhoz, hogy ilyen mosolygósan, örömmel jöjjenek. – Azt kell mondanunk, hogy ez az egyik legsikeresebb közösségépítés az országban – emelte ki.

– A kezdetekkor néhányan fanyalogtak; azt mondták, hogy csak egy-két programot tartunk, aztán vége az egésznek. Meg hogy a város nem fogja finanszírozni a rendezvényeket. Nos, ma is bebizonyosodott, hogy a program él, s hogy közösen, önökkel tervezzük a folytatást. Azt garantálhatom, hogy idén is remekül fognak szórakozni – hangoztatta a városvezető.

A köszöntőt követően Karcagi Nagy Zoltán klasszikus magyar nótafelvételekkel köszöntötte a szépkorúakat. Az énekes-előadóművész érdeklődésünkre elmondta, szinte minden Salka-bulin meghívott vendég. – Szeretném elismerésemet kifejezni a program kitalálóinak, a városvezetésnek, hogy ilyen módon is színesebbé teszik a szépkorúak mindennapjait – tette hozzá.

Ahogy a nyugdíjasok megszokhatták, az előadóművész most is széles repertoárral érkezett: a magyar nótából van a legtöbb felvétele, ugyanakkor az örökzöld slágerek sem állnak távol tőle, a miskolci közönség pedig egyenesen imádja a mulatós slágereket – ezúttal sem kellett csalódott távozniuk, annyit elárulhatunk.

Máté Istvánné elmondta, színházban, illetve más, a program által kínált kulturális rendezvényeken rendszeresen részt vesz, és mindig nagyon jól érzi magát. Most a szomszédasszonnyal jött, örülnek, hogy együtt kikapcsolódhatnak.

Fehér László úgy fogalmazott, nagyon örül a Salkaházi-rendezvényeknek, rendkívül színvonalasnak tartja ezeket. – Úgy tapasztalom, hogy egy picit összerántja a miskolci nyugdíjas tábort. Amikor csak lehetőségem van rá, akkor itt vagyok – tette hozzá.

Hubay György országgyűlési képviselő, a program vezetője örömét fejezte ki, hogy ötödik évébe lépett a rendezvénysorozat. – Mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy a nyugdíjas társadalmat segítsük, támogassuk, közösségépítő programokkal is. Mindig figyelembe vettük javaslataikat, és igyekszünk előteremteni azokat az anyagi lehetőségeket, amikkel folytatódhat a program.


Source URL: https://minap.hu/cikk/salkahazi-program-tavaszi-retro-party-sportcsarnokban