Ugrás a tartalomra

Már a harmadik percben berúgta első gólját a Diósgyőr!

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. november 02. szombat 20:24
3-1-re megverte a DVTK a Kisvárdát november első mérkőzésén hazai pályán a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Serhii Shestakov góljával hamar vezetést szerzett a DVTK a Kisvárda ellen. A második félidőben előbb egyenlítettek a vendégek, majd Iszlai Bence értékesítette a jogos büntetőt. Ezt követően a Kisvárda egyre inkább minden-mindegy alapon támadott, a DVTK pedig kedvére kontrázott a kinyíló védelem ellen. Végül a Bacsa Patrik buktatásáért megítélt büntetőből Rui Pedro állította be a végeredményt.

Feczkó Tamás: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a célunk az volt, hogy az első negyedórában nyomás alá helyezzük az ellenfelet. Ez sikerült, megszereztük a vezetést is.
Ezt követően átadtuk a területet, hogy legyen helyünk kontrázni, sajnos az első félidőben egyet sem sikerült végigvinni. A helyzetünkből adódóan minden győzelemnek súlya van, ezért túlságosan visszahúzódtunk. A szünetben rendeztük a sorokat, megbeszéltük, hol legyen a védekező vonalunk, ennek köszönhetően több labdát szereztünk az ellenfél térfelén, így hamarabb értünk a kapujuk elé.
A második félidőben akkor kaptuk a gólt, amikor sérülés miatt cserélni szerettünk volna. Számomra az a legfontosabb, hogy a vendégek egyenlítő gólja után jól reagált a csapat, élmény volt nézni, hogyan mentek előre a srácok. A csapatom erejét mutatja, hogy ez a mérkőzés 12 percig állt döntetlenre.A győzelem értékét növeli, hogy egy jó csapatot sikerült legyőzni, a tabellán elfoglalt helyezés, és a ma látottak alapján egyaránt mondom ezt. A mérkőzés, különösen a második félidő jó reklámja volt a nemzeti bajnokságnak, mindkét oldalon láttunk helyzeteket, és végig kiélezett volt. Akár nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, hiszen kétszer is 1-1 méterről a kapufát találtuk el, és kifelé pattant a labda. De nem vagyunk telhetetlenek, ma a legfontosabb az volt, hogy visszatérjenek a szurkolók, megmutassuk az igazi arcunkat, ez sikerült. Amellett, hogy csapatként jól működünk, hol focizunk, hol küzdünk, mentálisan nagyon erős a csapat, nagy bennük a győzni akarás. Jó játékosokkal dolgozhatok, kritikus helyzetben csapatként gondolkodnak.
Ha egy kisgyermek a labdarúgásról álmodik, mindig ilyen stadionban és ilyen közönség előtt szeretne játszani. A héten azt mondtam Leisztinger Tamásnak, hogy biztosan kijön ötezer ember, ez még nem sikerült, de bízom benne, hamarosan rászolgálunk arra, hogy még többen legyenek a lelátón. Egyébként a tulajdonos úr érkezett családjával elsőként a stadionba, korábban mint én. Rendkívül sikerorientált, a mai mérkőzésen kifejezetten szerette volna, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.
Minden győzelem építi a csapatot, ha együtt leszünk, akkor győzni tudunk. Óriási megtiszteltetés, és megelőlegezett bizalom, hogy a nevemet skandálták az ultrák, amivel nekem és a csapatnak is élni, és nem visszaélni kell.

Dajka László: - Nem szeretnék a végeredménnyel foglalkozni, pedig az a döntő. A mezőnyben teljesen egyenrangúak voltunk, nem volt benne a játékban a kétgólos vereség. A hazai csapat teljesen visszahúzódott, miután egy eladott labdából megszerezték a vezetést. Domináltunk, pedig át kellett alakítanunk a védelmet egy sérülés miatt. A végeredmény lehetett volna 2-2, 3-2 oda, vagy 3-2 ide.
A mi oldalunkon befújták a büntetőt, a másik oldalon nem. Ha rajtam múlna, csak a szándékos kezezést büntetném, mert előfordul, hogy annak a játékosnak a kezéhez ér a labda, aki bedobja magát a labda útjába. Bízom benne, hogy hosszú távon kiegyenlíti a labdarúgás az ellenünk és a javunkra megítélt büntetők számát.
A mutatott játék miatt nem tudom a játékosokat elmarasztalni, súlyos egyéni hibák döntötték el a találkozót.
Gratulálok a hazai csapatnak!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!