Elérhető iPhone-on is az MVK menetrendje

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 11:21
Androidos mobiltelefonokon futott eddig a miskolci közösségi közlekedésben eligazító program. Az MVK valós idejű menetrend alkalmazása mostantól iOS-en, azaz Apple-készülékeken, iPhone típusú telefonokon is elérhető.  A másik nagy mobilos operációs rendszerre 2015-ben fejlesztették ki az önkormányzati társaságnál a programot. December 11-től emellé társul az iOS-es változat.

Az applikáció  kinézetében is megújult, és új nevet is kapott: MobilON. (Eddig a hivatalos megnevezése „transIT menetrend: MVK Zrt.” volt.)

A menetrendi alkalmazást a megszokott online „piacokon”, a Google Play, illetve iStore áruházakban lehet keresni, természetesen ingyenesen. Használatával az utasok pontos, valós idejű képet kapnak nem csak az aktuális villamos- és buszmenetrendről, hanem az aktív járatok pillanatnyi pozíciójáról, a megállókba való várható érkezésükről – feltüntetve, ha ez eltér a hivatalos menetrendi adatoktól. A hátteret, az adatbázist az MVK szolgáltatja, naprakészen.

A december 11-i kezdődátumot követően egy hónapos tesztidőszakot tartanak a szolgáltatásban. Ennek leteltéig, január 12-ig a társaság várja a felhasználók, a programot kipróbáló utasok észrevételeit az iroda@mvkzrt.hu e-mail címre.

A MobilON program további hasznos funkciókkal is rendelkezik:

·járat- és megállóhely-kereső, térkép

·aktuális pozíció alapú térképnézet, megállóhelyekkel

·térkép útvonalnézettel, megállókkal, aktív járatokkal

·kedvencek felvétele és kezelése

·adatbázis-frissítés figyelése, kezelése


Source URL: https://minap.hu/cikk/elerheto-iphone-az-mvk-menetrendje