Ugrás a tartalomra

Újévi Szürkebarát koncert a Minorita templomban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 05. vasárnap 16:58
Immár ötödik alkalommal szólalt meg a Szürkebarát koncert a Minorita templomban, amit plébánosa, Szalkai József kezdeményezett hagyományteremtő céllal.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A Szürkebarát koncerteket egyre nagyobb érdeklődés övez, hiszen egyre többen ülnek be a közönség soraiba a templomjáró hívek és Miskolc zenekedvelői közül. A programokhoz több alkalommal az Éltető Lélek Alapítvány is csatlakozott. 

A mostani újévi koncerten a templom Szent Ferenc Kórusa, a 2019-ben Príma díjjal kitüntetett Cantus Agriensis és a Miskolci Cardinal Mindszenty Kórus mellett olyan kiváló énekes és hangszeres szólisták is felléptek, mint Szajkó Anita, Lukács Zsófia, Pascsenko Okszána, Kolozsi Balázs, Vihula Mihajlo, Bódi Tamás és Bajzáth Linda. A kórusokat Gergely Péter Pál vezényelte.

A koncertprogram összeállításában fontos szerep jutott Halmos László, Bárdos Lajos műveinek - Halmos 110 éve, Bárdos 120 éve született. Mindkét zeneszerző élő és baráti kapcsolatot ápolt a miskolci Minorita templommal.

Egy újévi koncert nem is fejeződhetett be mással, mint egy "szürkebaráti" koccintással, melyre a 20 éves István Nádor Borlovagrend felajánlásával került sor.

További hírek