Ugrás a tartalomra

Ő játszotta legszebben a Himnuszt

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. január 24. péntek 08:13
Csontos Milán nyerte az idei évi versenyt Sátoraljaújhelyen. Zámbóné Bene Zsuzsa azt mondja, tanítványa már nyolc éve zongorázik.
Korábbi fotó

A Himnuszt legszebben zongorázó gyerekek között minden évben rendeznek versenyt a magyar kultúra napja alkalmából. Idén egy miskolci fiú nyerte a megmérettetést. Csontos Milán a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába jár.

– Milán óvodás korában kezdett zongorázni. Korábban indult több versenyen is, hasonló eredményekkel. A Himnusz versenyen harmadszor vett részt. Ez nehéz darabnak számít, kevés gyerek tudja megtanulni. Sokat gyakoroltunk, készültünk a megmérettetésre. A tanáraként úgy gondolom, hogy mostanra érett be a játéka, kifinomulttá vált, szerintem ez fogta meg a hallgatóságot és a zsűrit is – mondta Zámbóné Bene Zsuzsa.

Csontos Milán édesapja zenél, ezért gondolta a család, hogy a kisfiú is minél hamarabb ismerkedjen meg a hangszerrel, így már általános előtt egy évvel kezdte meg tanulmányait ezen a téren. Mikor iskolás lett, jelenlegi tanára vette szárnyai alá, akinek rögtön feltűnt a gyerek tehetsége.

További hírek

Olvasnivaló