Miért áll a Szeleta-park Látogatóközpont építése?

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 10. hétfő 16:50
Plusz források szükségesek a Szeleta-park Látógatóközpont építéséhez.
A Szeleta-park Látogatóközpont látványterve (Fotó: bnpi.hu)

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2016-ban sikeres pályázatot nyújtott be a miskolci Szeleta-park Látogatóközpont megvalósítására - áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben. A projekt célja egy olyan bemutatóhely kialakítása volt, amely a Bükk kapujában a terület természeti, kultúrtörténeti és tájértékeit szemlézi és élvezetes, interaktív formában mutatja be a közönségnek. 
Annak érdekében, hogy az új attrakció Miskolc és a térség egyik emblematikus, a Bükköt jól reprezentáló bemutatóhelye lehessen, a kiállítási tartalom kidolgozásában, a kapcsolódó külső és belsőépítészeti tervezésben, a parktervezésben és a szolgáltatások kialakítása során is nemzetközileg elismert szakemberek vettek részt. A szakmai előkészítő munka után jelenleg az építkezés előtti adminisztratív feladatokkal foglalkozik az Igazgatóság, ugyanis a közbeszerzések kiírása után a beérkezett ajánlatok alapján szembesült azzal a szervezet, hogy az idő közben megnövekedett építőipari árváltozásoknak köszönhetően a pályázati forrás nem lesz elég a projekt megvalósítására, éppen ezért a befejezési határidőt 2021 nyarára módosította az Irányító Hatóság. 
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a pályázati forrásból az ütemezésnek megfelelően használta fel a tervezési forrásokat. Az építési források a pályázatnak megfelelően rendelkezésre állnak, azonban a beruházást addig nem tudja elindítani, amíg az építéshez szükséges plusz forrás nem áll rendelkezésre. 
Az Igazgatóság tudatában van annak, hogy Miskolc és az egész Bükk lakosságának mennyire fontos a beruházás mielőbbi elindítása és a jelenlegi állapot megszüntetése, éppen ezért minden követ megmozgat annak érdekében, hogy minél hamarabb elkezdődhessen az építkezés.
 


Source URL: https://minap.hu/cikk/miert-all-szeleta-park-latogatokozpont-epitese